Skip to content
Politică

Noul ministru al Muncii ia Legea salarizării la puricat. Se pregăteşte o nouă ordonanţă

Dragoş Pîslaru, noul ministrul al Muncii, a declarat marţi, la o zi de la învestitură, că a avut deja întâlniri cu cele cinci confederaţii sindicale pentru a rezolva problema inechităţilor salariale din sistemul bugetar.

„În acest moment ne aflam într-un proces de restartare a discuţiilor, iar rolul meu este de a recâştiga încrederea şi de a demara discuţiile cu partenerii sociali într-un mod care să fie bine articulat în materie de principii şi de proces pentru a obţine nişte rezultate rapide. Atâta timp cât există o aliniere perfectă între intenţia guvernului de a corecta, de a veni cu ordonanţe de corecţii şi nu neapărat de a substitui sistemul salarial dat de legislaţie”, a declarat noul ministru al Muncii în prima sa conferinţă de ministru.

Dragoş Pîslaru a subliniat că a avut deja consultări informale cu toate cele cinci confederaţii sindicale şi a discutat în principiu pe câteva chestiuni importante pentru perioada următoare. Ministrul Muncii a punctat că acest tip de ordonanţă de urgenţă de corecţie nu se poate face fără partenerii sociali.

„Este vorba de a crea un grup tehnic format din reprezentanţi profesionişti atât din partea sindicatelor, cât şi din partea ministerelor pentru a găsi cea mai bună soluţie. Un minister de tipul nostru nu poate rezolva de unul singur problemele. Este critica colaborarea cu celelate ministere, în special cu cel al Finanţelor Publice.”

Fostul consilier al lui Cioloş a amintit că premierul a luat o decizie înţeleaptă când a decis să lase proiectul de lege care rezolva mare parte din inechitatile de salarizare din sistemul bugetar pentru guvernul politic din toamnă, precizează romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *