Skip to content
Politică

Noul ministru de Finanțe a început să lucreze la bugetul pe anul viitor: Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp

captură PS News

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu, a anunţat că instituţia pe care o conduce a început analiza proiecțiilor bugetare pentru 2022 și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget.

„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, a scris Câciu pe Facebook.

El susţine că este nevoie ca deficitul bugetar să fie ţinut sub control şi în acelaşi timp să fie încurajate investiţiile, dar în acelaşi timp evaziunea fiscală să fie combătută.

“Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”. Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai scris ministrul.

Colegii de cabinet știu că ușa biroului meu este oricând deschisă. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare. Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!”, a completat Adrian Câciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *