Skip to content
Politică

Noul motto al Parlamentului: cere și ți se va da! Lege controversată propusă de un parlamentar PSD

Parlamentarii noștri au impresia că odată ajunși la Palatul Parlamentului totul li se cuvine. Dictonul devenit popular printre aleșii neamului a devenit de câțiva ani „cere și ți se va da”. Ce e drept, așa au fost obișnuiți. Însă, aceștia vor să se bucure de privilegiul funcției de parlamentar și după ce se retrag la pensie, dar nu pe bani mai puțini, ci pe aceiași bani.

În această săptămână am asistat la o nouă încercare a aleșilor să își sporească beneficiile de pe urma spinoasei activități parlamentare. Unul dintre ei a propus ca și în cazul lor, al parlamentarilor, să se aplice pensii speciale. Prin aceste pensii aleșii neamului ar urma să primească o cotă parte din salariul de parlamentar, în funcție de câte mandate au avut. Mai pe scurt, cu cât ai mai multe mandate, cu atât îți poți păstra remunerația de parlamentar și la pensie.

De proiectul care a creat atâta vâlvă în spațiul public s-a debarasat repede tot PSD-ul și tot Guvernul, asta în condițiile în care inițiatorul era un parlamentar PSD. Totuși, inițiativa parlamentarului a fost contestată public, însă, în realitate demersul său a avut ecou printre membri Parlamentului.

Analizând această propunere a reprezentantului Parlamentului României ajungem la următoarea concluzie: în mod normal, pensiile se dau pentru activitatea desfășurată de-a lungul anilor, pentru orele depuse pe funcția ocupată. Dacă stăm și aruncăm o privire asupra activității Parlamentului o să constatăm că aceștia mai mult șomează decât muncesc. Numai anul acesta parlamentarii și-au luat vacanțe după vacanțe, delegații peste delegații, activitate în teritoriu după activitate în teritoriu, etc. Dar banii au continuat să vină de la Parlament.

A solicita pensii speciale pentru niște oameni care pe parcursul unui an nu lucrează nici măcar șase luni este un lucru revoltător pentru românii de rând care au pensii de câteva sute de lei. Este o jignire a reprezentanților poporului la adresa poporului.

Însă, pentru că astfel de specimene de politicieni au ajuns în Parlament nu sunt vinovați ei, parlamentarii. Ci poporul. Așadar, pe viitor, poate când va vota din nou, poporul va gândi de două ori înainte să pună ștampila pe un politician sau altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *