Skip to content
Politică

Noul PNL, mai slab decât vechiul PDL? Realitatea o confirmă

Partidul Național Liberal, varianta 2015, încearcă de mai bine de jumătate de an să ajungă la putere. Președintele României declară pe unde prinde ocazia că vrea Guvernul său. Numai că Guvernul „meu” nu e capabil să ajungă la putere.

Ce spune acest lucru de noul PNL în comparație cu vechiul PDL? Că un partid compus din două forțe de dreapta ale României este incapabil să pună mâna pe putere, asta în condițiile în care a avut la dispoziție atâtea momente favorabile.

Ce lipsește noului PNL? Cu siguranță îi lipsește un Traian Băsescu. PDL a reușit să fie la guvernare și în 2004 și în 2009 datorită lui Traian Băsescu, lucru care se confirmă la ora actuală.

Noul PNL este un partid slab, fără niciun fel de vlagă. PDL, un partid de peste 30% în 2009, dar mai mic în 2004, a reușit să ajungă la guvernare, chiar dacă puterea părea să ajungă la PSD de fiecare dată.

În 2004, Traian Băsescu a reușit, prin diverse tertipuri, să închege o majoritate în jurul Alianței DA și să treacă un Guvern. Acest guvern, chiar dacă PDL nu a mai făcut parte din el pe parcurs, a rămas în funcție până în 2008.

După aceea, în 2009, când Guvernul Boc a picat, iar PSD se aștepta să dea premierul, Traian Băsescu a făcut ca PDL să rămână la guvernare. Ca și în 2004, manevrele sale politice au dus la ruperea PSD și apariția grupului condus de Gabriel Oprea, cel care a asigurat guvernarea alături de UDMR si PDL.

În două rânduri PDL a fost la guvernare fără a avea majoritate. Cum au făcut acest lucru? Având lideri politici capabili.

Unde este PNL astăzi? În situația în care nu mai are o locomotivă care sa îl tragă după el. Antonescu a ieșit din ecuație, iar Traian Băsescu este la PMP . Klaus Iohannis nici după 5 ani de mandat prezidențial nu ar putea să fie jumătate din politicienii care sunt cei doi menționați.

În aceste condiții nu avem cum să nu ne întrebăm: de unde are PNL certitudinea că va ajunge la Guvernare la anul, atâta timp cât dovedește că e incapabil să dea jos un Guvern lovit din toate părțile?

Și se mai pune o întrebare: cât isi doreste PNL sa-l dea jos pe Ponta? Acțiunile lor sunt lipsit de conținut, fără vână. Când a fost moțiunea de cenzură anunțau că ies cu miile în stradă. Au ieșit, într-adevăr, peste 1000 de oameni, însă adunând toate județele. Marele PNL pare incapabil să mobilizeze mulțimea, iar anul viitor ne-am putea trezi în situația în care nu vor fi capabili să atragă nimic din electoratul pe care l-a avut Klaus Iohannis.

1 comentariu la “Noul PNL, mai slab decât vechiul PDL? Realitatea o confirmă

  1. Este ultima data cand mai incerc sa va scriu !
    Scoateti din PSD mai marii partidului care sunt si cei mai mari corupti sau cercetati penal si vedeti cata vlaga v-a mai avea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *