Skip to content
Politică

Noul prefect de Mehedinţi nu stă degeaba. Virgil Popescu reacţionează la o mutare-cheie din judeţ EXCLUSIV

Noul prefect de Mehedinţi nu stă degeaba. Vicepreşedintele Virgil Popescu (şeful filalei judeţene a PNL) dezvăluie o mutare-cheie făcută de către recent numitul oficial guvernamental.

Este vorba despre Cristinel Pavel, numit de către guvernul Cioloş prefect de Mehedinţi, la sfârşitul lunii martie. Acesta a dispus, la finele săptămânii trecute, încetarea calităţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi a lui Liviu Mazilu, un traseist care a fost preşedinte al organizaţiei judeţene PNL-iste până în 2012. Un an mai târziu, în 2013, el a fost exclus din PNL de către noul şef Virgil Popescu, care îl acuza de blat cu PSD. În 2014, Mazilu a candidat fără succes în alegerile europarlamentare din partea PNŢCD, apoi, în acelaşi an, a trecut la PSD în urma OUG 55, ajungând acum secretar general al social-democraţilor mehedinţeni.

În legătură recenta înlăturare din calitatea de vicepreşedinte al CJ Mehedinţi, prefectul Cristinel Pavel a oferit, marţi, câteva detalii pentru PSnews.ro.

„La sesizarea Instituţiei Prefectului cu privire la încetarea calităţii de membru al partidului politic a domnului Liviu Mazilu, care, la alegerile locale din anul 2012, a candidat pe lista de consilieri judeţeni ai formaţiunii politice respective şi, ataşându-se la această sesizare hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care s-a constatat excluderea domnului Mazilu din rândul formaţiunii politice respective, am aplicat dispoziţiile articolului 9 şi articolului 12 din Legea 393 (din 2004 – n.r.) privind statutul aleşilor locali şi am emis ordinul prefectului prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a domnului Mazilu din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi”, ne-a spus prefectul Pavel.

Întrebat de ce consideră că fostul prefect Nicolae Drăghiea nu a luat această hotărâre în timpul mandatului, noul reprezentant al Guvernului în Mehedinţi a răspuns: „Nu pot să-mi dau cu părerea, nu pot să-nţeleg de ce nu a făcut-o. Probabil a avut motivaţiile dânsului. Cel mai bine ar fi să-l întrebaţi pe dânsul. Efectiv nu ştiu. Eu, de aproape 25 de zile, de când am fost numit prefect la Mehedinţi, în această perioadă, am primit sesizarea respectivă, documentele respective şi a trebuit să aplic legea – nimic mai mult”.

În schimb, preşedintele PNL Mehedinţi Virgil Popescu a fost mai hotârât în declaraţii.

„Este, în sfârşit, o decizie pe care Partidul Naţional Liberal o aşteaptă de aproape un an şi jumătate, deci nu înţeleg de ce vechiul prefect Nicolae Drăghiea a tras atât de mult de timp. Lucrurile au fost foarte evidente: după excluderea din PNL, Liviu Mazilu s-a înscris în PNŢCD – practic, a confirmat excluderea. Nu văd de ce acest lucru nu s-a luat până acum în calcul. Mazilu a candidat şi oficial din partea PNŢCD la europarlamentarele din 2014. Dup-aia, s-a dus la Partidul Social Democrat. Părerea mea e că Nicolae Drăghiea a făcut jocurile Partidului Social Democrat, pentru a obţine această majoritate artificială. Fiindcă Liviu Mazilu nu e singurul consilier judeţean – a mai fost şi Adriana Bădănoiu (care, între timp, şi-a dat demisia şi a plecat pe un post mai bun)… Sunt mai mulţi consilieri care şi-au schimbat partidul, dar în cazul cărora vechiul prefect Nicolae Drăghiea s-a făcut că plouă”, a afirmat Popescu, marţi, pentru PSnews.ro.

Întrebat ce mai este de făcut acum, Virgil Popescu a răspuns: „Trebuie să sesizăm prefectul şi în legătură cu excluderea a doi consilieri locali dintr-o comună, Obârşia de Câmp. Ei încă din decembrie au fost excluşi definitiv. Vechiul prefect iar s-a făcut că plouă şi nu a luat în calcul adresele Partidului Naţional Liberal şi, uite aşa, primarul comunei Obârşia de Câmp şi-a creat o majoritate artificială în Consiliul Local. Noi o să retrimitem adresele noului prefect şi sperăm ca, de data aceasta, prefectul să-şi facă datoria. Pentru că nu mi se pare normal: întreg mandatul 2012-2016 al administraţiei locale din judeţul Mehedinţi a fost marcat de un puternic traseism politic. Acest lucru trebuie să se oprească!”

„Asta îmi doresc de la noul consiliu local, de la noua administraţie. Fac un apel la întreg spectrul politic, la toate partidele politice, să nu mai accepte traseişti în rândul lor! Acum e un moment zero: candidează din partea unui partid? Acolo să rămână! Dacă nu vom reseta scena politică, nu vom putea merge mai departe”, a încheiat vicepreşedintele PNL de la nivel naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *