Skip to content
Politică

Noul premier al Marii Britanii a anunțat numele principalilor miniștri din gruvern

 

Noul prim-ministru al Mari Britanii Theresa May a anunțat și care sunt miniștri ce vor forma noul guvern. Iată care sunt principalii miniștri:

—Cancelar al Eșichierului (ministrul de finanțe): Philip Hammond, 60 de ani. Șef al diplomației în executivul lui David Cameron, Philip Hammond, îi va succeda lui George Osborne, care a condus Ministerul de Finanțe începând din anul 2010.

—Ministru de externe: Boris Johnson, 52 de ani. Excentricul edil al capitalei britanice a fost unul dintre liderii taberei care au susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

—Ministru pentru ieșirea din UE: David Davis, 67 de ani. Este un fost secretar de stat pentru afaceri europene care a militat în favoarea Brexitului.

—Ministru de interne: Amber Rudd, 52 de ani.

—Ministru al apărării: Michael Fallon, 64 de ani. Și-a păstrat portofoliul.

—Ministru pentru comerțul internațional: Liam Fox, 54 de ani. Fost ministru al apărării în perioada 2010-2011.

„Dacă sunteţi unele dintre familiile care abia se descurcă, vreau să am grijă de dumneavoastră; Guvernul pe care îl conduc va face tot posibilul pentru a vă oferi mai mult control. Sub conducerea premierului David Cameron, economia s-a stabilizat, dar adevărata moştenire este dreptatea socială. David a condus un guvern al unei singure naţiuni; în acest spirit voi conduce şi eu”, a declarat Theresa May, potrivit b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *