Skip to content
Internațional

Noul preşedinte al Comisiei Europene: „Cu toţii trebuie să învăţăm că deşi un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect”

Wikipedia

Proaspăt instalată în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen atrage atenţia privind aplicarea unui tratament inechitabil statelor din estul Europei, scrie B1.

În statele central şi est-europene, mulţi au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptaţi„, a declarat von der Leyen, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului german Sueddeutsche Zeitung.

În condiţiile în care Comisia Europeană, pe care a ajuns acum să o conducă a pus presiune în repetate rânduri pe ţările est-europene, printre care şi România, privind respectarea statului de drept, von der Leyen a mai afirmat că se va recurge la sancţiuni financiare în cazul statelor membre doar în „absolut ultimă instanţă”.

Cu toţii trebuie să învăţăm că deşi un stat de drept consolidat este scopul nostru, nimeni nu este perfect„, a adăugat noul şef al executivului european.

Von der Leyen a sugerat, de asemenea, că va oferi Italiei concesii atunci când vine vorba de bugetul său foarte îndatorat. Regulile bugetare ale UE au la bază motive întemeiate, „dar există şi multă flexibilitate” care poate fi folosită mai bine pentru a permite investiţii care să stimuleze creşterea economică, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *