Skip to content
Politică

Noul președinte al CSM nu şi-a trecut în CV ”cazul Berevoiești”

Potrivit Asociaţiei 21 Decembrie, judecătorul Mircea Aron nu şi-a trecut în CV ”cazul Berevoiești” din 1991, când jurnaliștii de la România Liberă au găsit îngropați zeci de saci cu documente ale SRI. Acest caz nu a fost finalizat nici astăzi, potrivit b1.ro.

Judecătorul Mircea Aron este noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar vicepreşedinte este procurorul Luminiţa Palade. Numele lor nu sunt însă o surpriză, având în vedere că ambii au fost candidaţi unici pe funcţiile pe care au fost aleşi.

Noul șef al CSM este însă un personaj controversat. Asociaţia 21 Decembrie din Bucureşti susţine că din CV-ul lui Mircea Aron, lipseşte „cazul Berevoieşti”, pe care l-a instrumentat în 1991 şi este nefinalizat nici astăzi. Este vorba despre cazul în care nouă jurnaliști de la România Liberă, în frunte cu Petre Mihai Băcanu, au descoperit îngropati 82 de saci cu documente din arhiva SRI.

La un moment dat, însuşi Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI avea să recunoască eroarea de a îngropa documente cu valoare informativă. De acest caz au fost desemnați să se ocupe procurorul militar Mircea Levanovici, în prezent pensionat, şi Mircea Aron. Procurorul Levanovici s-a străduit să întocmească un dosar de cercetare penală, prin care toţi ziariştii implicaţi în operaţiunea Berevoieşti să fie traşi la răspundere. Soluţia dată a fost de Neîncepere a Urmăririi Penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *