Noul preşedinte al Ungariei, Tamas Sulyok, a luat prima decizie a mandatului său

Sursa foto: Pixabay

Noul preşedinte al Ungariei, Tamas Sulyok, a promulgat legea de aderare a Suediei la NATO, acesta fiind încă un pas tehnic înainte ca ţara nordică să pună capăt oficial celor două secole de nealiniere militară, relatează MTI.

„Tamas Sulyok a semnat documentul adoptat de Parlament la 26 februarie 2024”, aceasta fiind prima decizie a mandatului său, a anunţat site-ul Preşedinţiei Ungariei.

Dintre cei 31 de membri ai Alianţei Atlantice, Ungaria a fost ultima ţară care a ratificat aderarea Suediei, după aproape doi ani de aşteptare la Stockholm. Regatul scandinav poate acum să-şi depună „instrumentele de aderare” la Washington, în conformitate cu tratatul NATO, pentru a deveni cel de-al 32-lea membru.

După ce a finalizat procesul de ratificare, Ungaria trebuie să trimită documentele de aprobare către guvernul american de la Washington, care este depozitarul Tratatului NATO.

Ca pas final, Suedia va preda „instrumentul de aderare” la NATO, un document semnat de ministrul său de externe cu guvernul american. Când documentul Suediei va ajunge la Departamentul de Stat al SUA, ţara nordică va deveni oficial membră cu drepturi depline a NATO, ceea ce înseamnă că la summitul aniversar al NATO din această vară Alianţa va avea oficial 32 de membri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: