PSnews

Ultima Oră

Noul proiect de lege, interes pentru studenții la master și doctorat

rfi.ro

Trei parlamentari PNL au inițiat un nou proiect de lege, unul de interes pentru cei care urmează programele postuniversitare de master și doctorat. Se dorește ca cei care își continuă studiile universitare să aibă în continuare asimilat stagiului de cotizare în sistemul de pensii.

Proiectul, depus în Senat, a fost inițiat de senatorul Cătălin Toma şi cosemnat de senatorul Marius Nicoară şi de deputatul Daniel Gheorghe, relatează News.ro.

În momentul de față, potrivit legii pensilor, se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive doar studiile la zi din perioada de licență.

Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii„, este explicat în proiect.

De asemenea, se accentuează faptul că în România nu sunt îndeajuns de bine recompesați cei care fac muncă intelectuală, parlametarii menționând că aceasta muncă nu este tratată cum trebuie, ci mai degrabă superficial.

Ideea acestui proiect are la bază şi o argumentare logică: munca fizică este contabilizată prin diferite acte normative ca şi vechime în activitate, în timp ce pentru a demonstra sustenabilitatea muncii intelectuale sunt necesare tot felul de documente, dovezi şi chiar justificarea unor interpretări ale celor care nu înţeleg surmenajul psihico-intelectual„, se subliniează în proiect.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi