Skip to content
Economie Societate

Noul șef al FMI avertizează că economia globală este acum într-o „încetinire sincronizată”

profit.ro

Economia mondială a trecut de la avânt la „o încetinire sincronizată”, din cauza escaladării tensiunilor comerciale globale, a Brexitului și a incertitudinilor geopolitice, a declarat marți noul director general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, în primul său discurs, transmit Reuters și DPA.

În 2019, ne așteptăm la o creștere mai lentă în aproape 90% din economiile lumii. Economia globală este acum într-o încetinire sincronizată. Această frânare extinsă înseamnă că anul acesta creșterea economică va înregistra cel mai slab ritm de la începutul deceniului„, a avertizat Kristalina Georgieva, scrie profit.ro.

Aceasta a prezentat un studiu FMI în care se arată că efectul cumulativ al conflictelor comerciale ar putea însemna o reducere de 700 de miliarde de dolari a PIB-ului global până în 2020, sau aproximativ 0,8%. Pierderile vin ca urmare a scăderii încrederii oamenilor de afaceri și a reacțiilor negative ale piețelor, a explicat șeful FMI. Ea a cerut statelor să lucreze împreună pentru a revizui reglementările globale privind comerțul, pentru a le face mai sustenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *