Skip to content
Politică

Noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia

jienii.ro

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe Octavian Berceanu de la șefia Gărzii de Mediu, în ciuda rezultatelor pe care le-a înregistrat instituția cu el la conducere, și l-a numit interimar în locul său pe Alexandru Lucian Vasile, președinte la organizației liberale de tineret din Călărași și fiu al primarului PNL din comuna Jegălia.

Octavian Berceanu a fost eliberat din funcția de comisar general printr-o decizie publicată luni în Monitorul Oficial. Aceeași decizie stabilește că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuțiile de șef al Gărzii de Mediu până la numirea unui nou conducător.

Alexandru Lucian Vasile este fiul primarului din comuna Jegălia, județul Călărași, fiind președintele organizației liberale de tineret Călărași.

În mandatul lui Octavian Berceanu, Garda de Mediu a efectuat sute de controale și a înregistrat rezultate semnificative. În plus, infracțiunile de mediu s-au redus, iar fostul oficial făcea informări frecvente despre acțiunile întreprinse.

Demiterea lui Octavian Berceanu vine pe fondul conflictului dintre Florin Cîțu și USR PLUS. Premierul l-a remaniat pe Stelian Ion, iar în replică formațiunea a anunțat că îl lasă fără sprijin politic, și-a retras miniștrii din Guvern și a depus o moțiune de cenzură alături de AUR.

Premierul a demis prefecții și secretarii de stat desemnați de USR PLUS, deși unii dintre ei nu erau membrii de partid, iar Florin Cîțu susținea că se așteaptă ca USR PLUS să revină la masa negocierilor. Ulterior, același Florin Cîțu spunea că nu exclude posibilitatea unui guvern minoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *