Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea a fost dat în funcțiune astăzi

aeroport pasager zboruri
Sursa foto: JESHOOTS.COM on Unsplash

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Oradea, în care s-au investit 40 de milioane de euro din fonduri europene, a fost dat în funcțiune sâmbătă, după un an și jumătate de lucrări.

Cele două noi construcţii ale terminalului, dezvoltate preponderent la parter, având în unele zone şi etaj/mezanin, au o suprafaţă de patru ori mai mare decât vechiul terminal, anume 12.900 metri pătraţi şi deservesc plecările, respectiv sosirile pe aeroport, cu şase porţi de îmbarcare, trei pentru destinaţii Schengen, trei pentru non-Schengen.

Potrivit managerului general al Aeroportului, Răzvan Horga, există rezerve modulare de ajustare a capacităţii, în funcţie de nevoi.

„A fost un proiect temerar, început în toamna lui 2022, un efort susţinut în care s-a lucrat mult, s-a lucrat cu dăruire. Vreau să mulţumesc oamenilor care ne-au fost alături, foarte important Consiliului Judeţean Bihor, autoritatea noastră tutelară, care s-a angajat împreună cu noi în acest proces de a construi înt-un termen scurt o nouă infrastructură obligatorie, necesară, mai ales în contextul intrării României în Spaţiul Schengen, dar şi pentru a eficientiza modul în care deservim pasagerii noştri”, a declarat sâmbătă, în conferinţă de presă, Răzvan Horga, alături de managerul de proiect Ionuţ Boldan şi vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal.

CIteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: