Skip to content
Sport

Noutate pentru naţionala de fotbal. Va fi arbitrată de o femeie

Inquam Photos / Octav Ganea

Federaţia Română de Fotbal a anunţat  că o brigadă feminină de arbitri va oficia în premieră la un meci al naţionalei de fotbal a României, cel cu Liechtenstein, programat pe 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Meciul va fi condus de patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Katerina Monzul la centru, Marina Strileţka şi Svetlana Gruşo vor fi arbitri asistenţi, iar al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh.

Partida cu Liechtenstein nu va fi doar prima după aproape doi ani cu fanii tricolori pe Arena Naţională, dar şi prima cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu.

Katerina Monzul (40 ani) este originară din Harkov şi e licenţiată în arhitectură şi planificare urbanistică.

În noiembrie 2020 a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Naţiunilor, primul meci internaţional cu caracter oficial având femei arbitru. Ea arbitrează din 2016 în prima ligă masculină din Ucraina, fiind prima femeie din istoria competiţiei. Este arbitru FIFA din 2004, iar în 2014 a condus finala Ligii Campionilor la fotbal feminin, pentru ca în 2015 să arbitreze finala Cupei Mondiale feminine.

În camera VAR vor fi arbitrul Evgheni Aranovski şi arbitru asistent Viktor Matiaş, de asemenea, din Ucraina.

România va mai juca pe 2 septembrie, în deplasare cu Islanda (pe Laugardalsvollur din Reykjavik, 21:45), iar pe 8 septembrie, tot în deplasare, cu Macedonia de Nord (Tose Proeski Arena – Skopje, ora 21:45).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *