Skip to content
Societate

Noutăți de la STB: Amenzile pot fi plătite direct la controlori, cu cardul bancar

facebook

La final de 2021, Societatea de Transport din București (STB) a venit cu noutăți pentru călătorii care circulă fraudulos. Cei prinși în off-side trebuie să achite o suprataxă de 80 de lei, la fel ca până acum. Noutatea constă în faptul că „penalizarea” poate fi achitată și cu cardul bancar, direct la controlori.

Încă de joia trecută, tranzacția ce reprezintă suprataxa se poate onora prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale agenților de control. Anunțul a fost făcut de către STB, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control”, a transmis STB.

Prin intermediul sistemului POS se verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar în vederea achitării suprataxei. Ulterior, tranzacția este confirmată de aplicația mobilă și astfel este certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului, prin e-mail.

După încheierea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă, care permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00.

Tariful fix de 80 de lei, fără comision sau alte taxe rămâne, cel puțin temporar, același. În vara acestui an, Ministerul Transporturilor, condus de către useristul Cătălin Drulă, a scumpit atât tarifele la metrou, cât și la suprafață. Astfel, un bilet la STB a fost majorat de la 1,3 lei la 3 lei. În cazul STB a fost prima ajustare a prețurilor din 2008, iar la Metrorex, din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *