NOVINITE: Krasimir Kamenov-Karo – ucis în Africa de Sud

novite.com
novite.com

Krasimir Kamenov-Karo, dat în urmărire la cererea INTERPOL, a fost împușcat mortal pe 25 mai, în Cape Town, Africa de Sud, titrează Agenția NOVINITE. Potrivit presei locale, atacul s-a soldat cu patru morți: doi bărbați și două femei, între 40 și 50 de ani.

Krasimir Kamenov – Karo a fost acuzat în absență de Parchetul din Sofia pentru orchestrarea uciderii lui Lyubomir Ivanov – fost angajat al Ministerului de Interne, împușcat mortal la Sofia la începutul anului 2022. Karo a apărut și în diferite înregistrări analizate anterior de procurori, în care acesta plănuia acțiuni de discreditare a unor șefi din Poliție și Justiție.

Omul de afaceri bulgar era dat în urmărire pentru acuzații de amenințare cu moartea, crimă și șantaj.

Un purtător de cuvânt al poliției sud-africane, citat de publicația locală TimesLive, a raportat o serie de împușcături soldate cu patru victime în Constantia – o suburbie a orașului Cape Town. Potrivit declarației, „cele patru cadavre au fost găsite în jurul orei locale 08:20 a.m. Victimele – două femei și doi bărbați – au între 40 și 50 de ani și se crede că sunt de origine bulgară.” Poliția a fost chemată la fața locului, după ce câțiva localnici au găsit cele patru cadavre. Motivele crimei urmează să fie stabilite.

Ambasada Bulgariei în Africa de Sud a confirmat uciderea a patru cetățeni posibil bulgari la Cape Town, fără să dea alte amănunte.

Ambasada Republicii Bulgaria în Republica Africa de Sud așteaptă informații oficiale de la autoritățile locale, urmând să le transmită autorităților competente în Bulgaria.

„Ne întoracem la perioada mafiei”, a comentat procurorul șef Ivan Geshev la aflarea veștii privind presupusa ucidere a lui Karo. Declarația a fost făcută la venirea acestuia la ședința comisiei juridice a Adunării Naționale. Ședința avea ca subiect mecanismul de investigare a atentatului la adresa lui la începutul lunii mai.

Geshev a confirmat încă o dată că nu intenționează să demisioneze și că își va duce mandatul la bun sfârșit, așa cum i-a fost încredințat de cetățenii bulgari.

La sfârșitul lunii aprilie, el a fost dat în urmărie generală de către Interpol.

În același timp, instanţa l-a acuzat pe Krasimir Kamenov că a făcut parte dintr-o conspirație, cu participarea altor infractori, precum și a inculpauli Tsvetan Vasilev, la o acţiune de discreditare a magistraților de rang înalt și ofițerilor de poliție.

Potrivit surselor BNT, este investigată și legătura lui Karo cu alte trei crime, a șefului VIS Meto Ilienski și a „Fraților Vizantiyski” – Radoslav și Nikolay Bikovi.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL