Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Nu ai cum să reziști, cazi din picioare”. Mărturia unui medic aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului

Adrian Marinescu
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, dr. Adrian Marinescu, medic primar în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, a explicat cât de dificilă este pentru medici purtarea combinezonului de protecție, echipament necesar în tratarea pacienților COVID-19.

„Gândiți-vă că stați într-o saună”, mărturisește el, adăugând că un medic nu poate sta mai mult de 4-5 ore în acel combinezon.

" "

„Stăm cât e nevoie cu acel combinezon pe noi. Cel mai mult am stat 4-5 ore. Dacă stai mai mult, categoric că nu ai cum să reziști, cazi din picioare. Trebuie să faci pauză. Gândiți-vă că stați într-o saună, e foarte cald, simți că transpiri în orice moment.

Și respirația e grea, în momentul în care ai și mască. Trebuie să te miști, să vorbești, să faci diverse lucruri. E greu, dar încercăm să organizăm lucrurile în așa fel încât să fie și niște pauze. Să reușim să facem acest circuit astfel încât să intrăm două, trei ore, să avem pauză, să putem face și altceva. Ne-am obișnuit. Acum, după câteva luni de experiență ne-am obișnuit și lucrurile merg mai bine”, a declarat Adrian Marinescu, la Puterea Știrilor.

Crește din nou numărul îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 388 de cazuri noi de coronavirus, din 10.424 de teste efectuate. Bilanțul total al infecțiilor ajunge la 26.970. Conform datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment în România mai sunt 5.178 de cazuri active. 20.141 de persoane infectate s-au vindecat, în timp ce 1.651 au murit. În ultimele 24 de ore au murit 17 bolnavi.

Până astăzi, 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.651 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 29.06.2020 (10:00) – 30.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, București, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea.

DETALII AICI: O nouă creștere a cazurilor de COVID-19 în România: 388, în ultimele 24 de ore

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *