Skip to content
Politică

„Nu am de ce să demisionez sau să mă autosuspend din PNL!”. Cum explică Alin Nica, președintele CJ Timiș, acuzațiile de fals în declarații

Inquam Photos / Cornel Putan

În exclusivitate pentru PS News, Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a precizat că nu intenționează să demisioneze sau să se autosuspende din PNL, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către acesta a infracţiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. „Nu am de ce să mă suspend din PNL pentru că nu am făcut nimic grav”, susține Alin Nica.

Liberalul a precizat că a dat explicaţii la ANI despre toate cele sesizate şi că are încredere că instituţiile statului îşi vor face datoria şi vor clarifica toate aspectele. Cât despre acuzațiile de fals în declaraţii, Alina Nica a dat vina pe o eroare de copy/paste.

„Nu iau în calcul să îmi dau demisia din PNL sau să mă autosuspend pentru că vorbim doar de o redirecționare a unei plângeri pe care a făcut-o un cetățean. Nu am de ce să mă autosuspend din PNL pentru că nu am făcut nimic grav, nu am de ce să fac acest lucru.

Știam de acest lucru, cei de la ANI m-au chemat și am discutat despre ceea ce ține de competența ANI. Ați văzut că nu au emis niciun comunicat în care să spună că ei au constatat existența unui conflict de interese administrativ. Fals în declarații – este vorba despre o calitate pe care am deținut-o, cea de membru în Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe, însă am demisionat din această poziție la mijlocul anului 2020. Este o calitate pe care am preluat-o și în declarația din 2021, însă, ulterior, în 2022 am sesizat eroarea și am eliminat-o. Din acest punct de vedere se observă buna credință, că eu am eliminat ulterior acea calitate din declarație.

Am făcut copy paste pentru că, de obicei, nu se modifică aceste calități foarte des, și nu am fost atent la actualizarea ei. Eu o să mă ocup în continuare de activitatea administrativă și politică, la fel ca până acum. Sunt foarte sigur că instituțiile statului își vor face datoria și se va clasa această plângere. Trebuie să aibă și un motiv justificat, ca cineva din PNL să îmi ceară demisia. Că cineva îmi face o plângere penală sau sesizează anumite aspecte, care pot fi și nereale, nu cred că reprezintă motiv de demisie. Așa poți să fabrici oricui o plângere și să forțezi demisia”, a declarat Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, în exclusivitate pentru PS News.

Amintim că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție. Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală.”, informează ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *