Skip to content
Politică

„Nu am fost de acord cu suplimentarea achiziţiilor de doze de vaccin!” Fostul ministru Alexandru Nazare, reacție după acuzațiile lui Ciolacu

Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru Alexandru Nazare a reacţionat, luni, după acuzaţiile lui Marcel Ciolacu referitoare la achiziţia a 100 de milioane de doze de vaccin pentru 15 milioane de români.

„Fac precizarea ca memorandumul din luna mai 2021 nu poartă semnătura mea şi nici a unui secretar de stat din Ministerul de Finanţe. Memorandumul nu a fost avizat de Ministerul de Finanţe”, a precizat Alexandru Nazare.

Acesta a reiterat poziţia sa referitoare la suplimentarea dozelor de vaccin:

”Nu am fost de acord cu suplimentarea achiziţiilor de doze de vaccin. Nu am fost de acord nici cu modul în care aceste achiziţii erau fundamentate, iar când decizia a fost luata am solicitat o strategie de revânzare. De asemenea, amintesc faptul că am solicitat, în premiera încă de anul trecut, declasificarea datelor referitoare la achiziţiile de doze de vaccin”, a mai scris Nazare.

„S-au cumpărat 100 de milioane de doze de vaccin pentru 15 milioane de oameni”

Amintim că liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Antena 3, că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro. Memorandumul ministrului Sănătăţii a fost contrasemnat de Dan Barna, vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi de ministrul de Finanţe şi prim-ministru, a mai spus Ciolacu.

„Au compărat întâi 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de vaccinare de 15 milioane de români.

Ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un Memorandum către Guvern, care a fost contrasemnat de Barna, că era vicepremierul cu atribuţii pe Sănătate şi mai sunt doi semnatari: ministrul de Finanţe şi premierul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate.

Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *