Skip to content
Politică

”Nu avem frică de rău, la Economie e Bădălău”! EXCLUSIV

opiniagiurgiu.ro

Baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, poreclit și baronul – Ficățel, a fost propus de Cex al PSD să preia ministerul Economiei, după remanierea lui Dănuț Andrușcă.

Bădălău a fost ales deputat în legislatura 2004-2008 pe listele PSD, pentru ca între 2008 și 2012, respectiv din 2016 să fie membru al grupului parlamentar social-democrat din Senat. În cele trei legislaturi, Bădălău a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia, Republica Panama, Albania, Grecia, Lituania, Republica Populară Chineză, Letonia și Olanda.

Într-un fel sau altul, clanul Bădălău s-a aflat la conducerea județului Giurgiu încă din 1990 și până în prezent, deținănd o avere demnă de afacerile unui baron local PSD.

Om ocupat, nu și-a văzut capul de treburi, mai ales că Agenția Națională de Integritate a cerut anchetarea lui în octombrie 2009 pentru suspiciunea de spălare de bani, dar și pentru fals în declarații. A scăpat de acuzații, prin neînceperea urmăririi penale, în ambele dosare, dar a stat fără griji doar până în octombrie 2013, când DNA l-a trimis în judecată sub acuzația de trafic de influență. Bădălău este suspectat că ar fi susținut o societate comercială, aflată într-un circuit evazionist, să obțină fonduri de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Evaziunea fiscală ar fi fost de 50 de milioane de euro, realizată prin firme fantomă, străini racolați ca asociați și mușamalizarea controalelor fiscale . Bădălău ar fi primit de la firma în numele căreia a intervenit pe lângă instituțiile statului inculsiv pulpe, piept și ficat de pui, de aici alegându-se și cu porecla de ”Ficățel”.

Ultima dată când Niculae Bădălău s-a prezentat la DNA a fost săptămâna trecută, pe 13 noiembrie, existând unele informații în presă că prezența sa la sediul Direcției ar fi fost legată de afacerile ilicite ale lui Liviu Dragnea în Teleorman.

Recent, Bădălău a intrat în atenția opiniei publice prin faptul că hoții i-au furat din locuința pe care o deține în Județul Giurgiu un pistol, senatorul PSD fiind ulterior amendat de Poliție cu 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, i-a fost suspendat permisul legal de port-armă, cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 ani.

Imediat, baronul de Giurgiu a contra-atacat cu un proiect de lege prin care se solicită ca încălcarea regimului armelor să constituie contravenţie, nu infracțiune.

O altă ocazie care l-a făcut Remarcat pe actualul ministru al Economiei a fost ”dedicația” făcută de o formație de maneliști la o petrecere din curtea sa, prin care românii plecați să muncească în Diaspora erau jigniți și insultați în versuri. Cu aceeși ocazie, opinia publică a putut auzi poporul pesedist, prezentat la petrecerea dată de Bădălău, cântând, împreună cu amintita formație de maneliști: ”Nu avem frică de rău, la putere-i Bădălău” și ”N-aveam frică de orice, la putere-i PSD”.

Niculae Bădălău:

Studii absolvite:

 • Facultatea de Imbunătăţiri Funciare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti;
 • Facultatea de Inginerie şi Management Agroturistic din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

Cursuri specializare:

 • Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administraţie – Facultatea de Administraţie Publică – Masterat – ”Guvernare modernă şi dezvoltare locală”;
 • Academia de Studi Economice Bucureşti – Masterat – ”Management public”;
 • Academia Militară Bucureşti – ”Colegiul Naţional de Apărare”.

Activitate profesională:

 • 1984-1985: şef punct lucru Şantierul I.F. Bolintin Vale;
 • 1985-1987: şef lot Şantierul I.F. Grădinari;
 • 1987-199: diriginte Şantierul ICAPPA Giurgiu;
 • 1991-2000: administrator unic SC N.B.G. – SRL Bolintin Vale;
 • 2001 – 2003: subprefect – Prefectura Giurgiu;
 • 2003 – 2004: prefect – Prefectura Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *