Nu cred că i-a durut pe cei de la PNL să aibă un reprezentat al PSD în fruntea listei, susține Negrescu (PSD)

colaj coaliție PNL-PSD
Sursa foto: colaj coaliție PNL-PSD

„Nu cred că i-a durut pe cei de la PNL să aibă un reprezentat al PSD în fruntea listei PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare”, spune social-democratul Victor Negrescu. Invitat în studioul Puterea Știrilor, europarlamentarul PSD a susținut și că „presiunea exercitată de partidele extremiste din România asupra Ramonei Chiriac a fost nedreaptă, cu proteste, cu atacuri la persoană, cu lucruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea”.

„Mihai Tudose conduce lista PNL-PSD la alegerile europarlamentare. Cred că este un candidat foarte bun, fost prim-ministru. Și da, ca să fac o glumă, nu cred că i-a durut pe cei de la PNL să aibă un reprezentat al PSD în fruntea listei. Deci se poate și cu un PSD-ist în fruntea listei comune și da, trebuie să spunem lucrul acesta, noi, cei care suntem probabil de mai mult timp în politică, am trecut prin diferite situații, ne-am confruntat cu dezbaterile publice, am fost analizați, criticați. Ne-am obișnuit cu lucrurile acestea. Pentru cineva care este nou politică, poate este mai dificil. Presiunea exercitată de partidele extremiste din România asupra Ramonei Chiriac mi s-a părut nedreaptă, cu proteste, cu atacuri la persoană, cu lucruri care nu aveau nicio legătură cu realitatea.

Poate pentru independenți este mai dificil. Noi ne-am asumat acest lucru, ne-am asumat această carieră, ne-am asumat expunerea publică, care nu este ușoară. Adică nu e ușor să mergi într-un mall și toată lumea să se uite la tine. Cum nu este ușor nici să-ți plimbi copilul și lumea să se uite la tine dacă îl ții cum trebuie de mână sau dacă l-ai ajutat suficient să meargă pe bicicletă. Dar ne asumăm lucrurile acestea și familiile noastre își asumă. Și eu cred că la finalul zilei este bine că persoane care au experiență în politică conduc lista noastră pentru Parlamentul European”, a declarat europarlamentarul PSD Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

 

Actualul eurodeputat, social-democratul Mihai Tudose deschide lista PNL-PSD pentru alegerile europarlamentare, urmat de Rareş Bogdan, din partea PNL, şi el în prezent europarlamentar. Asta după ce, în ultimul moment, primul candidat de pe listă s-a retras. Ramona Chiriac a anunțat că se va retrage din cursă din motive personale. Ea renunțase anterior la funcția de șef al Reprezentanței Comisiei Europene la București pentru a candida.

Lista comună PSD-PNL se bazează pe principiul fermoar, unde locurile se alternează între cele două partide. Candidații sunt: Mihai Tudose (PSD), Rareș Bogdan (PNL), Gabriela Firea (PSD), Dan Motreanu (PNL), Claudiu Manda (PSD), Adina Vălean (PNL), Victor Negrescu (PSD), Daniel Buda (PNL), Vasile Dîncu (PSD), Maria Grapini (PSD), Siegfried Mureșan (PNL), Gheorghe Cîrciu (PSD), Mircea Hava (PNL), Dragoș Benea (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Virgil Popescu (PNL), Dan Nica (PSD), Alexandru Muraru (PNL), Mara Mareș (PNL).

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL