Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Nu cred că organizarea alegerilor este o cauză”. De ce a crescut numărul de noi cazuri de coronavirus în România!

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitată în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Cristina Trăilă este de părere că numărul mare de cazuri cu COVID-19 din ultimele săptămâni este o consecință a începerii școlii și a concediilor, dar nu a alegerilor locale ce au avut loc pe 27 septembrie.

„Eu nu cred că organizarea alegerilor este o cauză a creșterii de cazuri cu COVID-19, m-aș duce mai degrabă spre ceea ce spun specialiștii și întotdeauna am avut acestă tendință, pentru că medicii știu cel mai bine ce au de făcut în profesia lor. 

Medicii spun un lucru foarte clar și anume că un factor care a contribuit foarte mult la creșterea numărului de infectări este începerea școlii, întoarcerea oamenilor din concediu și e normal dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat începând cu 15 septembrie și nu mă refer la școală.

Copilul este preluat de la școală de părinte, de bunic, ei merg cu transportul în comun, merg cu alte mijloace de comun private și atunci această circulație a determinat într-o formă sau alta ca numărul de infectări să crească. Deci nu are treabă cu alegerile locale, cu o zi care a fost foarte bine organizată. Eu am mers din secție în secție de votare și am văzut cum s-au întâmplat lucrurile, așa să aduce acuzații pur și simplu nu cred că este normal”, a explicat Trăilă.

Cu toate aceste, în plină campanie electorală, primarul comunei Deveselu se stinge din viață din cauza infectării cu COVID-19, despre care Cristina Trăilă spune că „este un caz particular”.

„Din păcate da, a fost un om la care noi am ținut foarte mult. Un primar foarte bun, dar dumnealui suferea de diabet, deci aici lucrurile sunt puțin mai complicate, e un caz particular pe care nu aș vrea să îl dezvolt. Suferea de diabet, avea și alte boli conexe. Din păcate s-a întâmplata cest lucru pentru că poate nici măsurile de protecție pe acre ar fi trebuit să le ia dumnealui nu au fost chiar eficiente și s-a întâmplat acest lucru nefericit”, a punctat deputatul PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *