Skip to content
" "
Politică

Nu doar baron, ci șeful baronilor PNL: Gheorghe Flutur, noul președinte al Ligii Aleșilor Locali

suceavalive.ro

Începând de sâmbătă, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, este nu doar baron, ci șeful baronilor PNL, după ce fostul ministru PDL al Agriculturii a fost ales președintele Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal.

Sâmbătă, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal, eveniment la care au participat peste 1.000 de persoane. Cei 12.225 de consilieri locali și județeni, precum și cei 1.081 de primari PNL au fost reprezentați de către 978 de delegați. Aceștia au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile „Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și „Buna guvernare locală”, informează un comunicat al PNL trimis duminică PSnews.ro.

" "
" "

Iată noua conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL:

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava – Președinte

Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov – Prim-vicepreședinte Consilii Județene

Dragoș Victor Chitic, primar municipiul Piatra Neamț – Prim-vicepreședinte Municipii

Mircea Moroșan, primar orașul Huedin – Prim-vicepreședinte Orașe

Alin Adrian Nica, primar comuna Dudeștii Noi, Timiș – Prim-vicepreședinte Comune

Dumitru Boroș, primar municipiul Bârlad – Vicepreședinte Regiunea Nord-Est

Paul Cristea, primar comuna Șendreni, Galați – Vicepreședinte Regiunea Sud-Est

Adrian Florin Dobre, primar municipiul Ploiești – Vicepreședinte Regiunea Sud Muntenia

Valerian Alexie, primar comuna Mateești, Vâlcea – Vicepreședinte Regiunea Sud Vest

Nicolae Florin Oancea, primar municipiul Deva – Vicepreședinte Regiunea Vest

Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca – Vicepreședinte Regiunea Nord-Vest

Horațiu Dumitru Răcuciu, primar orașul Săliște, Sibiu – Vicepreședinte Regiunea Centru

Narcis Cătălin Constantin, primar orașul Măgurele, Ilfov – Vicepreședinte Regiunea București-Ilfov

Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de forță și încurajare pentru aleșii locali liberali în fața abuzurilor PSD: „Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase. PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!”

Evenimentul s-a bucurat de prezența președintelui Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor, Michael Schneider. În deschiderea lucrărilor, neamțul a adresat un mesaj de susținere a simplificării procedurilor de absorbție a fondurilor europene și de coeziune.

„Trebuie să diminuăm birocrația în interesul beneficiarilor. Știu că autoritățile locale se confruntă cu dificultăți din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conștientă de aceste dificultăți și dorește să simplifice cât se poate de mult”, a punctat Schneider.

Delegația filialei PNL București, condusă de Ciprian Ciucu (consilier general al municipiului București), a fost formată din: Ramona Porumb (consilier local Sector 1), Răzvan Sava (consilier local Sector 4 și fost primar interimar al Capitalei), Daniel Ștefan (consilier local Sector 4), Florentina Gașpar (consilier local Sector 6), Adrian Simion (consilier local Sector 6), Ionel Pușcaș (consilier local Sector 6) și Adrian Enache (consilier local Sector 6).

„Liga Aleșilor Locali este o asociație profesională în interiorul partidului. Se discută chestiuni tehnice precum viitorul Cod administrativ, sau cum va afecta negativ «revoluția fiscală» a lui Tudose bugetele locale.  Am simțit nevoia aleșilor PNL de a strânge rândurile, de a fi împreună în fața tăvălugului PSD. Doar împreună, oferindu-ne suport reciproc putem să protejăm, la rândul nostru, cetățenii din municipiile, orașele și comunele României”, a declarat Ciprian Ciucu.

Lucrările Congresului au fost deschise de gazda evenimentului, Emil Boc. Primarul din Cluj-Napoca a subliniat faptul că Liga Aleșilor Locali reprezintă resursa principală a partidului. „De aici se naște viitoarea guvernare”, a spus fostul prim-ministru.

Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur, a avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens.

„Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!” a îndemnat președintele CJ Suceava.

Modificările Codului Fiscal impuse de PSD au fost aspru criticate de către aleșii locali ai PNL.  Astfel, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a afirmat: ”În exercițiul financiar 2014 -2020, fondurile europene aduc 54 milioane de euro pentru Timișoara. Începând cu 2018, PSD ia de la Timișoara 33 de milioane de euro în fiecare an”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *