Nu e de ajuns să fii președintele PSD, ca să câștigi la prezidențiale. Mai trebuie ceva, se anunță din partid

Ciolacu-Facebook
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, deputatul PSD Dumitru Lungoci a vorbit despre strategia social-democraților pentru alegerile din 2024. Astfel, Lungoci a susținut că nu e de ajuns să fii președintele PSD ca să câștigi alegerile prezidențiale. „Mai trebuie ceva”, spune Lungoci.

„Ne propunem la alegerile din 2024 un scor cu 3 în față, bineînțeles, să ne clasăm pe primul loc. Este devreme să discutăm despre alegerile prezidențiale, încă nu ne-am decis cu cine vom merge. Mai sunt multe lucruri de reglat, multe lucruri de făcut. Nu asta este prioritatea acum pentru PSD, să-și desemneze candidatul la alegerile prezidențiale. Dacă ne uităm în trecut, nu doar la PSD, cam la toate partidele – cred că la majoritatea partidelor – s-a mers pe varianta președintelui partidului care se ducea și candida la prezidențiale, era candidatul partidului pentru funcția supremă în stat, cea de președinte al României.

De multe ori s-au făcut calcule, și dacă ne uităm și în trecut, în istoric, deci din 2004 încoace, patru rânduri de alegeri de președinte, ce constatăm? Că Partidul Social Democrat are capacitatea să-și ducă candidatul în finală. Au fost cazuri când a fost pe primul loc în finală și să piardă finala. Ori aici trebuie să tragem așa o concluzie, că avem capacitatea, avem un bazin electoral care ne califică în finală, după aia există o problemă, sincopă, în ceea ce privește atragerea altor votanți care să te ajute în finală să treci pragul de 50% la finală. Nu e de ajuns să fii președintele PSD ca să câștigi, mai trebuie ceva”, a declarat social-democratul, în exclusivitate la Puterea Știrilor.

Exclus o alianță PNL-PSD la locale

„Partidul Social Democrat, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, a spus-o încă de acum două luni de zile, că nu există nicio astfel de discuție de a merge cu candidați comuni cu PNL la alegeri. Deci vom merge singuri la alegeri. Și vă mai spun ceva: era foarte complicat să găsești o formulă în cele peste 4000 de localități din țară de candidați comuni, unici. Nu există. Nu se poate întâmpla așa ceva. Nu poți să-i pui la aceeași masă. Sunt adversari politici. În unele localități luptele au fost foarte dure și când spun dure, dure, dure la propriu. Nu-i poți pune la aceeași masă. Nu poți să faci o regulă pentru mii de primării din țară”, a mai declarat Lungoci.

Ce spune Ciolacu despre o candidatură la prezidențiale

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că încă nu a luat decizia de a candida la președinția României, dar că după 20 de ani ar fi „cazul” ca țara noastră să aibă un președinte social-democrat. Ultimul președinte de țară al PSD a fost Ion Iliescu.

Întrebat dacă va candida în 2024 la prezidențiale, Marcel Ciolacu a afirmat:

Nu neapărat. Sunt și alți oameni care sunt autentici de stânga. (…) După crizele economice care au atins întreaga lume, după criza majoră de securitate, temele principale sunt social-democrate. Românii și lumea au nevoie de o conducere de stânga, să se reașeze lucrurile.”

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: