Skip to content
Politică

NU E GLUMĂ: Guvernul cumpără sute de dicționare și cărți de gramatică

universuljuridic.ro

Oricâte ironii ar fi țintite către premierul Viorica Dăncilă pentru gafele de exprimare ale șefei Executivului, de data ceea ce veți citi nu mai este o glumă: Guvernul cumpără sute de dicționare și cărți de gramatică.

Mai precis, Guvernul a cumpărat joi, prin sistemul SICAP (fostul SEAP), 400 de pachete, fiecare conținând un dicționar explicativ al limbii române, un dicționar ortografic, ortoepic și morfologic, precum și o gramatică de bază a limbii române, scrie Hotnews.

Contractul a fost acordat firmei Univers Enciclopedic Books SRL și este în valoare de 52.400 de lei.

Cele 400 de pachete vor trebui livrate gratuit la sediul Guvernului din Piața Victoriei, în termen de 7 zile de la acceptării contractului.

Citiți mai multe AICI.

1 comentariu la “NU E GLUMĂ: Guvernul cumpără sute de dicționare și cărți de gramatică

  1. Lasand gluma la o parte (desi d-na premier e singura vinovata pentru bascalia la care este supusa!) cred ca explicatia e simpla. Nepoata mea a fost cu scoala la Guvern (la Palatul Victoria), acum ceva ani, in timpul Saptamanii Scoala Altfel. Atunci a primit niste volume de Toparceanu, Cosbu si Eminescu (tin minte ca erau toti poeti). Cred ca si cartile astea au fost cumparate pentru astfel de actiuni, probabil pe perioada vacantei scolare. Oricum, am cautat pe net si vad ca ultima actiune de felul asta de la Palatul Victoria a fost in mai – https://www.agerpres.ro/social/2017/05/06/reportaj-harghita-elevii-maghiari-castigatori-ai-concursului-de-limba-romana-carte-frumoasa-premiati-la-guvern-11-00-37 . Si atunci s-au dat tot carti scolare, desi nu e clar daca si dictionare.
    Bine macar ca la Palatul Victoria, functionarii de acolo inteleg ca indiferent cine e premier, limba romana e importanta. Macar sa invete copiii de azi mai multa gramatica decat au invatat, la vremea lor, cei care conduc prezentul guvern!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *