Skip to content
Politică

Nu e glumă! Într-un oraș din SUA poți intra la pușcărie pentru mobil, bluetooth sau wi-fi

imagebase.net

Nu e glumă! Într-un oraș din SUA poți intra la pușcărie pentru folosirea telefonului mobil, a tehnologiei bluetooth sau a unei conexiuni wi-fi la Internet. Vedeți mai jos cum se numește acea localitate și de ce există regula de mai sus.

Este vorba despre localitatea Green Bank din statul Virginia de Vest, unde sunt interzise aproape toate dispozitivele care emit radiaţii electromagnetice, deoarece acolo se află un radiotelescop important şi extrem de puternic, folosit pentru a cerceta spaţiul și a obține informaţii despre naşterea stelelor şi galaxiilor, scrie Capital.ro.

" "

În aceste condiții, este necesar să nu existe interferenţe provocate de oameni şi dispozitivele lor electronice. Singurele aparate acceptate sunt staţii radio cu rază scurtă de acţiune. Acestea sunt folosite pentru situaţiile de urgenţă. Cei care încalcă regulile sunt amendaţi, iar în unele situaţii grave pedeapsa este închisoarea. De aceea, în Green Bank s-au stabilit multe persoane care se tem de efectele radiaţiilor electromagnetice asupra sănătăţii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *