PSnews

Recent

Nu e Kafka, ci Bacău: primarul PSD s-a amendat singur, apoi a plătit de la buget

ZiaruldeGarda.ro

Ceea ce veți citi mai jos nu este desprins din scrierile lui Franz Kafka, ci s-a petrecut în municipiul Bacău, unde primarul PSD s-a amendat singur, apoi a plătit de la buget.

Este vorba despre Cosmin Necula, care a încălcat o hotărâre de Consiliu Local, s-a amendat el pe sine însuși, a plătit din bani publici, apoi a pilotat ilegal o dronă la un eveniment public. Și a fost amendat din nou. Tot pe bani publici, scrie joi România Liberă.

Prima amendă a fost încasată chiar de la Poliția Locală Bacău pentru lipsa unei autorizații de construire. Prin hotărârea Consiliului Local numărul 217 a.c., s-a aprobat participarea municipiului, în calitate de partener, la un eveniment. Acesta, intitulat „Street Delivery”, a fost organizat de ONG-ul băcăuan „Federația Tinerilor” între 30 iunie și 3 iulie. Conform expunerii de motive, evenimentul consta în „invitație la reflecție asupra rolului comunitar și cultural al zonelor verzi din spațiul urban”, tema fiind „grădini posibile”. În calitate de partener, municipiul Bacău a alocat peste 90% din fondurile necesare, adică aproape 100.000 de lei. Banii s-au folosit și pentru decorări cu graffiti pe fațada Teatrului de Vară „Radu Beligan”.

Când s-a dat start evenimentului, au început și lucrările de decorare cu graffiti a fațadelor teatrului de către artistul Obie Platon. Conform Legii 50 din 1991, însă, dacă se modifică elementele de fațadă și culoare ale unei clădiri, e nevoie de certificat de urbanism și autorizație de construire. Pe care beneficiarul lucrării era obligat să le solicite. În cazul de față, beneficiarul este municipiul Bacău. Tot municipiul Bacău este cel care, prin serviciile de resort ale primăriei, le și eliberează. Primarul Necula recunoaște că s-a lucrat fără respectarea legislației.

În urma solicitărilor trimise către primărie, Poliția Locală și Inspectoratul de Stat în Construcții, Necula a găsit o soluție cel puțin curioasă: s-a amendat de unul singur. Mai exact, a solicitat Poliției Locale să amendeze municipiul Bacău pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul construcțiilor, urmând ca municipiul să se pună în legalitate. În procesul verbal completat de către polițistul local, contravenient este municipiul, reprezentat, în cazul de față, nu de primar, ci de viceprimarul ALDE, Dragoș Ștefan. Amenda este în valoare de o mie de lei.

Citiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre isprava cu drona.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi