Skip to content
Politică

”Nu e nimic necurat în această propunere”. Cum explică Șerban Nicolae inițiativa de a aduce în țară aurul BNR

adevarul.ro

Senatorul PSD Șerban Nicolae a explicat iniţiativa legislativă depusă împreună cu Liviu Dragnea, prin care se dorește repatrierea aurului românesc din Marea Britanie, menţionând că România plătește 300.000 de euro chirie anual pentru depozitarea acestei valori, în timp ce în ţară ar produce venituri. Parlamentarul menţioneză că nu au fost discuţii oficiale pe acest subiect cu ALDE și BNR, în condiţiile în care guvernatorul Mugur Isărescu a exprimat deja o poziţie publică diferită referitoare la acest subiect.

Din ce ştiu şi eu, rezerva de aur a României constituită până atunci a fost transferată la banca Angliei pe parcursul anului 1999. Iniţial, această rezervă avea o dublă funcţiune, era o garanţie de stabilitate a unei rezerve , o zonă sigură pentru o ipoteză nedorită, pe de altă parte pentru a produce venituri. Această rezervă nu mai produce niciun venit, România plăteşte 300.000 euro chirie pentru depozitarea acestei valori. Spre exemplu, Germania şi Austria şi-au repatriat masiv rezerva de aur. Nu spunem să aducem aurul în ţară să-l folosim la ceva, ci doar legat de faptul că nu se mai justifică să ţinem rezerva de aur în străinătate, mai ales când nu produce venituri, ci ne costa. Am vazut tot felul de reacţii, că vrem să ducem rezerva la Moscova. Nu pot să răspund la aberaţii. Nu e nimic necurat în această propunere”, a declarat Şerban Nicolae la Digi24.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD, Şerban Nicolae, au depus, miercuri, la Senat, pentru dezbatere în regim de urgenţă, un proiect de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care stabilesc aducerea în ţară a rezervelor de aur ale BNR.

1 comentariu la “”Nu e nimic necurat în această propunere”. Cum explică Șerban Nicolae inițiativa de a aduce în țară aurul BNR

  1. Culmea, totul e OK, nu e nimic necurat, dar e urgenta, legea trebuie votata in regim de urgenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Asta e culmea manipularii! Le e grija de banii de chirie pentru aur ? Atunci chiar ca stam rau, deci, cum ai da-o, se vede de la o posta ca vor aurul ca sa-si acopere gaurile!!!!!!Cum sa avem noi incredere in acesti sacali ? !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *