Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Nu e treaba lui Cioloș care sunt miniștrii numiți de PNL!” Poziție tranșantă din partidul lui Orban, după criticile copreședintelui USR-PLUS la adresa lui Cîmpeanu

rador.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul liberal Daniel Fenechiu a criticat ieșirea lui Dacian Cioloș referitoare la Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. „Nu e treaba domnului Cioloș care sunt miniștrii numiți de PNL”, spune liberalul.

Mai mult, Fenechiu atrage atenția că un parteneriat loial înseamnă „să discuți lucrurile în interiorul coaliției, nu să ieși în presă și să pui presiune”.

" "

„Noi am stabilit că fiecare partid își numește miniștrii și decontează modul în care îi numește, precum și activitatea acestora. Cred că nu e treaba domnului Cioloș care sunt miniștrii numiți de PNL. Am pornit într-o coaliție stabilită prin niște principii și este și neelegant să ieși și să faci comentarii de genul acesta. Domnul Cioloș și colegii domniei sale mai fac lucruri de genul acesta, și din timpul negocierilor au ieșit diverse lucruri. E o chestiune în care domnul Cioloș se pricepe foarte bine.

Domnul Cîmpeanu este un profesor universitare respectat, este rector, e fost ministru al Educației, fost prim-ministru interimar, un om care se bucură de foarte mult prestigiu în zona universitară și am convingerea că este un foarte bun ministru al Educației (…). Nu o să vedeți reacții de la PNL vis-a-vis de miniștrii propuși de USRPLUS pentru că PNL știe să fie un partener loial, iar un parteneriat loial înseamnă să discuți lucrurile în interiorul coaliției, nu să ieși în presă și să pui presiune.

Domnul Cioloș, nefiind membru al Guvernului, sper că miniștrii USRPLUS învață din aceste întâmplări și nu o să îl repete. Sper să colaboreze loial, atât cu ceilalți miniștri din PNL și UDMR, cât și cu domnul Florin Cîțu”, a declarat Daniel Fenechiu, la Puterea Știrilor.

Copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș a transmis, miercuri, pe Facebook, că, la fel ca o mare parte a societății civile și precum mulți colegi de-ai săi, are o ”nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. El spune că felul în care Sorin Cîmpeanu a acționat politic și profesional în ultimii ani este departe de ceea ce ar trebui să fie un parcurs politic decent și o referință pentru educația din România.

" "

1 comentariu la “„Nu e treaba lui Cioloș care sunt miniștrii numiți de PNL!” Poziție tranșantă din partidul lui Orban, după criticile copreședintelui USR-PLUS la adresa lui Cîmpeanu

  1. Pai nu e treaba doar a lui Ciolos. Este treaba nostra, a tuturor celor care traiesc in aceasta tara, sa avem un guvern asa cum trebuie, nu cu murături reciclate, traseiste si lipsite de moralitate si onoare. Un post de bibliotecar la Academie ar fi fost tocmai bun pentru domnul in chestiune. Din pacate, domnul Fenechiu si-a pierdut din prospetimea initiala si a prins, destul de repede, culoarea (cam cuprinsă de mucegaiul USL-ist, a locului politic. Mai deschideti geamurile, sa mai intre aer proaspat ca ne sufocam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *