Skip to content
Puterea Știrilor Video

Nu este în regulă ca statul să întrețină persoanele care nu vor să muncească, susține liberalul Fenechiu: Am fost obligați să ne asumăm o parte din măsurile sociale

PS News

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PNL Daniel Fenechiu susține că „nu este foarte în regulă ca statul să întrețină persoanele care nu vor să muncească”. „În România, astăzi, șomajul este strict o problemă de abordare și o problemă care nu se rezolvă pentru că statul și autoritățile locale întrețin o categorie de oameni care nu vor să muncească”, atrage atenția liberalul.

Potrivit lui Fenechiu, PNL este văzut drept „oaia neagră în coaliție” pentru faptul că nu vede cu ochi buni ajutoarele sociale promovate de PSD, însă și-a asumat acest lucru încă de la discuțiile privind formarea Executivului PNL-PSD-UDMR.

„Dacă PSD se adresează unor categorii de pensionari, bugetari și persoane situate în zona veniturilor foarte mici, PNL se adresează unei categorii mai dinamice, oameni de afaceri și pătura medie. Viziunea referitoare la taxare și cheltuire a banului public este extrem de diferită, chiar opusă. În vreme ce PSD promovează ajutoarele sociale, PNL merge pe ideea ca fiecare să meargă acasă cu banii pe care i-a câștigat. Nu este foarte în regulă ca statul să întrețină persoanele care nu vor să muncească. OK, suntem stat social, avem obligația de solidaritate, dar ca să fim solidari cu cineva, omul trebuie să și vrea să muncească. În România, astăzi, șomajul este strict o problemă de abordare și o problemă care nu se rezolvă pentru că statul și autoritățile locale întrețin o categorie de oameni care nu vor să muncească.

Noi suntem deja oaia neagră în coaliție pentru că PSD vine cu ajutoare sociale. În momentul în care am făcut acest guvern de coaliție pentru a asigura stabilitatea României știam aceste lucruri. O parte din măsurile sociale am fost obligați să ni le asumăm. Mă întreabă liberali cum am putut fi de acord cu aceste pomeni sociale, însă este exact ca într-o familie în care tu vrei să te duci al bere și soția vrea să meargă la mall. În cazul acesta o să te duci și la mall și la bere. Și în coaliție este la fel. S-a mers pe teoria mai cedezi și tu, mai cedez și eu și așa s-a ajuns, atât la componenta socială, cât și la componenta liberală”, a declarat liberalul Daniel Fenechiu.

„Această competiție între noi și ei va continua”

„Ne-am bucurat foarte mult că din primul program economic, 60% din alocări erau pe zona de investiții. Inflația, creșterea deficitului au făcut ca investițiile în zona publică să mai scadă, dar ne-am bucurat foarte mult pentru că am impus investiții în zona publică, măsuri liberale. Această competiție între noi și ei (n.r – social-democrați) va continua”, a continuat liberalul.

2 comentarii la “Nu este în regulă ca statul să întrețină persoanele care nu vor să muncească, susține liberalul Fenechiu: Am fost obligați să ne asumăm o parte din măsurile sociale

  1. & Domnul Fenechiu vorbește despre statul de drept, că dumnealui nu este cu statul paralel statului de drept, dumnealui fiind la guvernare, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *