Skip to content
Politică

”Nu este nevoie de stare de alertă doar pentru că primăria nu își face treaba” PNL Sector 1 nu e de acord cu solicitarea lui Clotilde Armand: E o nebunie!

Inquam Photos / Raul Stef

Contactat de PS News, prim-vicepreședinte PNL Sector 1, Tănase Stamule, este de părere că solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 către Prefectura București  privind declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Romprest, „nu este necesară”, reprezentând „o nebunie”. De asemenea, liberalul este de părere că solicitarea primarului Clotilde Armand reprezintă „un pretext pentru a arunca vina pe altcineva”.

„Romprest nu face altceva decât să respecte contractul. Eu nu sunt cel mai mare fan al acestei companii, însă gunoiul neridicat de pe stradă nu este generat de cetățeni, ci este generat de companiile care nu au contract cu firmele de salubritate. Atât timp cât Poliția Locală nu își face treaba să verifice contractele între agenții economici și firmele de salubritate vom avea întotdeauna coșurile pline cu gunoiul agenților economici. Nu este obligația firmelor de salubritate să adune gunoiul agenților economici.

Cetățenii care se plimbă pe stradă nu aruncă saci de gunoi la coșul de pe stâlp. Doamna Clotilde Armand ar trebui să verifice exact ce autorizații sunt date de primărie și câte dintre acestea au contract valid de salubritate. Nu este nevoie de stare de alertă doar pentru că primăria nu își face treaba.

Primăria trebuie să își facă treaba, să adune gunoaiele și să se asigure că agenții economici își fac contract cu firmele de salubritate pentru a nu mai arunca la gunoi. Sub 20% dintre agenții economici din Sectorul 1 au contract de salubritate”, spune Tănase Stamule.

Prim-vicepreședinte PNL Sector 1 subliniază că declanșarea stării de alertă nu ar fi utilă în acest moment.

„Nu este necesară starea de alertă, asta este o nebunie. E necesar ca Primăria să își facă treaba. Astea sunt pretexte pentru a arunca vina pe altcineva. Poliția Locală trebuie să discute cu toți agenții economici și aceștia să își facă contracte, altfel să li se retragă autorizația de funcționare și să vedeți cum vor dispărea grămezile de gunoaie pentru că acum toate restaurantele își aruncă gunoiul la colț de stradă. Nu putem fi o țară civilizată cu firme care aruncă gunoiul pe stradă”, spune liberalul.

În ceea ce privește atitudinea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, față de această situație, Tănase Stamule susține că edilul „nu reacționează”.

„I-am zis de mai multe ori să rezolve această problemă, dar nu reacționează. Ea zice că își pierde electoratul din această cauză, dar nu este adevărat, electoratul și-l pierde pentru că este gunoi peste tot pe stradă, nu pentru că își face treaba în relația cu agenții economici”, conchide prim-vicepreședinte PNL Sector 1.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 cere Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Romprest.

Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *