„Nu este uşor să fii creştin în Europa”, îi spune Viktor Orban premierului georgian

Viktor Orban
Sursa foto: Orban Viktor

Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre obstacolele cu care se confruntă creştinii din Europa în timpul discuţiilor pe care le-a avut cu omologul său georgian Irakli Garibaşvili, joi, la Tbilisi, relatează POLITICO.

Religia a fost o temă importantă a deplasării liderului maghiar în această ţară din Caucazul de Sud, cei doi prim-miniştri vizitând o mănăstire împreună cu soţiile lor şi felicitându-se reciproc pentru susţinerea valorilor creştine.

„Nu este uşor să fii creştin în Europa, să guvernezi un guvern creştin în Europa”, a declarat Orbán, împărtăşindu-şi îngrijorarea că tradiţiile creştine sunt „sortite eşecului” dacă nu pot fi protejate.

Vorbind în sprijinul aspiraţiilor europene ale Georgiei, Orbán şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia UE de a nu acorda Georgiei statutul de ţară candidată la aderare „în timp ce acesta a fost acordat unor ţări care sunt mult inferioare Georgiei în ceea ce priveşte dezvoltarea”.

Anul trecut, trei ţări au depus cereri de aderare la UE, Ucraina şi Republica Moldova primind statutul de candidat, în timp ce Comisia Europeană a declarat că Georgiei ar trebui să i se „ofere perspectiva de a deveni membră a Uniunii Europene” şi nu i s-a acordat încă statutul de candidat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: