Nu exclud ruperea coaliției din 2024, se anunță din PNL: „Ar fi o carte câștigătoare pentru noi”

Nu e exclusă ruperea coaliției de guvernare în 2024, a anunțat joi, în direct la Puterea Știrilor, Remus Borza – președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali – și secretar executiv al comisiei PNL pentru alegerile de anul viitor.

„Doctrinar, suntem ca nuca-n perete, nu prea avem ceva cine știe ce în comun cu PSD. Aici vorbim doar de responsabilitate și de maturitate. Țara trebuie guvernată, mai ales în contextul ăsta destul de complicat, mai ales în ultimii ani, în care România s-a confruntat cu o succesiune de crize, de la criză sanitară, criza energetică, război la la granițe și, sigur, și o criză economică care bântuie printr-o parte a Europei. Deci, din punctul ăsta de vedere, PSD și PNL au procedat foarte bine, au trecut peste acele lucruri atât de multe, adică nu puține, care ne despart, în primul rând, ideologic, doctrinar. Cu toată această atmosferă de luptă întreținută timp de peste 30 de ani și de unii, și de alții, e greu să te armonizezi.  Lucrul ăsta s-a văzut și în sondajele, și ale noastre, și ale PSD-ului. Mai puțin de 30% din electoratele proprii, ale PNL și ale PSD, susțin o atare construcție, adică o alianță și cu atât, cu atât mai puțin liste comune cu PSD.

Eu nu exclud să se rupă coaliția de guvernare în 2024. Dar, din punct de vedere politic, electoral, ar fi o carte câștigătoare pentru PNL”, a declarat Remus Borza, în direct la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: