Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Nu există antivacciniști în România!” Vasile Dîncu e categoric: Peste 80% dintre români ar fi vrut să se vaccineze anti-Covid

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Vasile Dîncu, sociolog, senator în Parlamentul României și președinte al Consiliului Național al PSD, a declarat că partidul nu susține varianta ca românii vaccinați să poată scăpa de numite restricții. „Este o formă de discriminare”, spune Vasile Dîncu.

Totodată, sociologul a precizat că peste 80% dintre oameni erau hotărâți la început să se vaccineze anti-covid, însă scandalul cu AstraZeneca și bâlbâielile guvernaților i-au făcut să se răzgândească. „Eu cred că în mod normal oamenii vor să se vaccineze, nu putem face diferențe între ei”, mai spune președintele Consiliului Național al PSD.

" "

„PSD nu salută această inițiativă pentru că este o formă de discriminare. Noi suntem un partid de stânga care credem în drepturi egale și în șanse egale. În mod normal nu există anti-vacciniști în România, decât foarte puțin. Ideea de a nu te vaccina, de exemplu, a apărut mai degrabă după bâlbâielile guvernului din ultima perioadă. Altfel, peste 80% dintre oameni erau hotărâți la început să se vaccineze. Acum am văzut într-un sondaj că a mai scăzut procentul, pornind de la scandalul cu AstraZeneca și de la alte evenimente.

Eu cred că în mod normal oamenii vor să se vaccineze, nu putem face diferențe între ei. Dar nu putem face diferențe atât de mari între ei și din următorul motiv: nu au toți șanse egale să se vaccineze”, a declarat Vasile Dîncu la Puterea Știrilor.

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții?

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile horeca, al evenimentelor, în domeniile cultural-artistice și sportive, potrivit unei declarații făcute de preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

Însă, premierul Florin Cîțu a scris marți pe contul său de Facebook că Guvernul nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Acesta a precizat că nu se are în vedere nici limitarea călătoriilor prin țară a celor nevaccinați, însă vor fi respectate deciziile la nivelul UE privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Aceste afirmații au fost făcute după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *