Skip to content
Puterea Știrilor Video

„Nu există discuții privind o alianță PSD-PRO România-ALDE pentru alegerile locale!”. Romașcanu le taie elanul lui Ponta și Tăriceanu

PS News

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, invitat în studioul Puterea Știrilor, a precizat că nu există o discuție privind o posibilă alianță cu PRO România și ALDE pentru alegerile locale. În acest zile, potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, au loc negocieri cu cele două partide pentru o posibilă alianță pentru alegerile generale. „Este de văzut dacă ne putem armoniza programele”, spune acesta.

„Nu există o discuție privind o posibilă alianță cu PRO România și ALDE pentru alegerile locale. Exisă discuții pentru o posibilă alianță pentru alegerile generale. Este mai puțin probabil ca pentru locale să avem o alianță la nivel național. Există diverse solicitări de la organizații din țară ale PSD, care vor alianțe locale, fie cu ALDE, fie cu PRO România. În acest caz, conform deciziei partidului, ei vor avea libertatea să facă acest tip de alianțe pre sau post electorale. Nu există în acest moment o decizie să avem o alianță pentru locale la nivel național cu PRO România și ALDE.

Pentru parlamentare încă se discută. Este o necesitate o unire a întregii stângi românești. Este de văzut dacă ne putem armoniza programele. Principalul test va fi moțiunea cu care se va prezenta domnul Ciolacu la Congresul PSD. Dacă vom găsi aderenți la această moțiune, atunci firește aderarea la moțiunea și viziunea PSD poate deschide ușa și pentru o alianță pentru alegerile parlamentare”, a declarat Lucian Romașcanu, la Puterea Știrilor.

Tăriceanu caută un loc de salvare

Cu un partid aflat la un pas de dispariție, incapabil să treacă pragul de 5% la alegerile parlamentare, și aflându-se în continuare în sondaje sub același prag necesar intrării în Parlament, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat recent că ALDE, PSD şi Pro România ar putea avea candidați comuni la următoarele alegeri locale şi parlamentare.

„Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România pentru formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (…) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la România Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *