Skip to content
Opinii & Analize

Nu-l înțeleg pe Rafila. Și nu-s atât de prost

România se confruntă zilele astea cu cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu. Sunt sute de cazuri la fiecare 254 de ore, iar cazurile sunt complicate, pentru că virusurile, care s-au automodificat ca să reziste în competiția cu SARS CoV-2, sunt mai agresive. Cel mai rău este virusul sincițial respirator, care provoacă bronșiolite mai ales în rândul copiilor foarte mici. Deci e cu intubări, cu ventilatoare, cu oxigen. Exact ca în pandemie.

Măsurile, însă, nu sunt ca în pandemie.

Nu văd zilnic apelurile la „spală-te pe mâini”, „evită aglomerația”. Nu văd limitări de acces în autobuze, metrou, marile magazine. Nu văd vedete spunând cât e de bine să te protejezi și să-ți protejezi copilul având grijă ce faci cu hainele, cumpărăturile, etc când ajungi acasă.

Nu văd nici o campanie de vaccinare antigripală. Unde sunt Valeriu Gheorghiță, Raed Arafat, Vlad Voiculescu și ecourile lor umane – Octavian Jurma, Oana Pellea? De ce nu ne mai zice Lucian Mândruță că nevastă-sa e doctor și știe el mai bine? De ce nu mai poartă Dan Barna masca și când se duce pe câmp, cum făcea în pandemie, deși în perioada aia nu avea un copil mic, ca acum?

Fiecare lucru care se făcea acum doi ani și nu se face acum, deși copiii sunt o „marfă” mai prețioasă decât adulții nu poate decât să întărească imaginea unei conspirații a mafioților care în ultimii doi ani aveau ceva de vândut și de cumpărat și la care statul român a achiesat cu toate instituțiile lui. Nu vorbesc de conspirația lui Bill Gates, am mai spus-o, oamenii ca Gates ne vor sănătoși și numeroși, ca să muncim pentru ei, nu morți. Ci de o conspirație românească, făcută în casă, cu ingrediente de-ale noastre: ciordeală, mangleală, combinație, vastangeală, vrăjeală.

Plus un praf de cinism, pudrat din vârful degetelor, cu antebrațul flexat, ca în Dubai.

Iar acum, pentru că nu avem conspirație, nu avem nici măsuri normale de prevenție. Așa-i, domnu’ Rafila?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *