Skip to content
Societate

Nu mai e loc pentru depozitarea gunoiului în Maramureş. Autorităţile vor să declanşeze starea de alertă

Autorităţile din judeţul Maramureş au convocat, pentru începutul săptămânii viitoare, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care intenţionează să propună declanşarea stării de alertă, după ce operatorul de salubritate care asigură acest serviciu în 11 localităţi a anunţat că nu mai are unde să depoziteze deşeurile care constituie fracţie uscată – metal, plastic, hârtie.

Luni, va avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, convocată de către autorităţi după ce operatorul care asigură strângerea deşeurilor în 11 dintre cele 76 de unităţi administrativ teritoriale ale judeţului a anunţat că nu mai are loc pentru depozitare, a declarat vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Maramureş, Dan Buca.

Firma de salubritate care strânge deşeurile din cele 11 localităţi nu mai are unde să depoziteze fracţia uscată – deşeuri din metal, plastic, hârtie.

Societatea care colectează fracţia uscată spune că nu mai are unde să o depoziteze. Au avut loc nişte discuţii între conducerea Consiliului Judeţean şi cea a Prefecturii şi începând de astăzi vor depozita la depozite autorizate din Bihor şi Timiş. Luni se va decide, în şedinţa de CJSU pentru a aproba o platformă de depozitare”, a precizat reprezentantul Prefecturii Maramureş.

Conform acestuia, în şedinţa de luni preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş ar urma să propună declanşarea procedurilor privind instituirea stării de alertă în urma acestei situaţii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *