Skip to content
Societate

Nu mai puţin de 22 de localități din jurul Bucureştiului sunt în carantină.  Cea mai gravă situație, în Berceni cu incidenţă de 13,93 la mie

Inquam Photos/George Calin
" "

22 de localități din jurul Capitalei sunt în carantină în prezent. Însă, mulți dintre cei care locuiesc acolo fac zilnic naveta în Capitală, la locurile de muncă, la școală sau pentru diverse controale medicale.

Cele 22 de localități aflate în carantină zonală sunt: Clinceni, Dobroești, Bragadiru, Chiajna, Cornetu, Otopeni, Berceni, Brănești, Popești Leordeni, Tunari, Domnești, Jilava, Pantelimon, Voluntari, Chitila, Ciorogârla, Jilava, Măgurele, Balotești, Mogoșoaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos.

" "
" "

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a declarat la Digi24 că cea mai gravă situație este în Berceni, unde incidența infectărilor a ajuns în ultimele 14 zile la 13,93 cazuri de infectare la mia de locuitori.

Zamfir a precizat că numărul îmbolnăvirilor a crescut și în localitatea Glina, în legătură cu care va fi propusă, de asemenea, intrarea în carantină, scrie digi24.ro.

La ultimele acțiuni de control au fost verificate 268 de societăți comerciale din Ilfov cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost legitimate 3.478 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 165 de mijloace de transport persoane din județul Ilfov.

Au fost aplicate 423 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în cuantum total de 36.950 lei, dintre care:

-421 de sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, cu amenzi în valoare de 36.950 lei, aplicate de către polițiștii IPJ Ilfov și polițiștii locali;

-2 sancțiuni contravenționale cu avertisment conform Legii nr. 319/2006, aplicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *