Skip to content
Coronavirus

Nu mai sunt locuri la ATI în spitalele de boli infecțioase din Capitală! Radu Țincu: Mă îngrijorează această creștere progresivă și accelerată a numărului de pacienți

psnews.ro

Radu Țincu, medic la secția ATI a Spitalului Floreasca, avertizează că deja în București spitalele de boli infecțioase au rămas fără locuri la secțiile de Terapie Intensivă, relatează B1 TV.

„Este o creștere exponențială a numărului de cazuri, adică cu dublarea la intervale scurte de timp a numărului de cazuri raportate, dar ce mă îngrijorează este că această creștere progresivă și deja accelerată a numărului de pacienți diagnosticați va avea un impact pe secțiile de Terapie Intensivă undeva peste 10 – 14 zile din acest moment.

Nu trebuie să uităm că deja în București spitalele de boli infecțioase care gestionează pacienții COVID au raportat că și-au epuizat locurile la ATI, iar în acest context, în următoarea perioadă de 7 – 10 zile, vom înregistra din nou o creștere a numărului de pacienți care au nevoie de terapie intensivă și, cel mai probabil, spitale noi vor deveni spitale suport COVID cum s-a întâmplat și în valul 3”, a declarat Radu Țincu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *