Skip to content
Politică

Nu moțiunea a fost adevăratul eșec al lui Ciolacu. Bruno Ștefan: ”E un curent anti-PSD foarte puternic în țară, iar el n-a reușit să-l schimbe”

youtube.com

Contactat de PS News, sociologul Bruno Ștefan a comentat efectele moțiunii de cenzură asupra PSD și PNL, în perspectiva alegerilor locale din 27 septembrie.

„PNL va încerca să se suie acum pe acestă moțiune să câștige capital. Categoric, s-a întărit în opinia publică. Arată forță, arată că a știut să își joace cărțile și nu mai pare un partid slab. Nu știu să vă spun în procente cât ar însemna, decât că va avea efect în întărirea activului de partid”, a spus sociologul.

Însă, când vine vorba de PSD, sociologul spune că ratarea moțiunii „bineînțeles că este percepută ca o înfrângere”.

„Dacă s-ar fi întâmplat invers, lucrurile ar fi stat la fel, dar ei spun că <<avem alegeri, nu ne afectează procentul pe care îl vom obține acum, pentru că este o bătălie legată de primari, iar primarii vor arăta forța partidului nostru>>. De asta ei încearcă să minimalizeze impactul lucrului ăsta pentru că, oricum, pe primar nu îl interesează problema moțiunii din Parlament”, a adăugat Bruno Ștefan.

Înfrângerea lui Ciolacu

Sociologul este optimist în ceea ce privește viitorul politic a lui Marcel Ciolacu, afirmând că liderul PSD „va trece cu ușurință fără să fie afectat de această moțiune”.

”În orice campanie electorală sunt bătălii pe care le mai câștigi, le mai pierzi, mai mici, mai mari, dar peste care în mod normal treci.

Ciolacu va trece cu ușurință fără să fie afectat de această moțiune. Nu se va crea un fenomen de revoltă în partid care să-i amenințe puterea colo. Oamenii își dau seama că jocurile au fost făcute peste capul lui, că nu a putut să mobilizeze mai mult de atât activul, că e un fenomen general de pierdere a puterii de către PSD.

Mai toți PSD-iști din țară văd că s-a creat un curent anti-PSD foarte puternic și acum orice tânăr se simte mândru să mai dea câte o flegmă PSD-ului, asta le dă un sentiment de superioritate morală și simt revolta unei părți a publicului, așa că nu i-o pun în cârcă lui Ciolacu pentru că este ceva ce vine dinaintea lui, el a moștenit acestă percepție și n-a putut s-o schimbe”, a mai spus Bruno Ștefan.

La întrebarea cine va reuși să schimbe acestă percepție despre PSD, sociologul spune că singurul în putere este „doar Klaus Iohannis, dar doar în momentul când va înceta să se mai pună cu bocancii pe ei”. ”Se pare că momentan îi place și așa că va continua să acuze PSD-ul până când îl va face să cadă și mai tare”, a conchis sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *