Skip to content
Politică

Nu se mai ascund: 3 beizadele de politicieni își povestesc ascensiunea

cliparts.co

De acum, nu se mai ascund. Citiți în cele ce urmează despre cum trei beizadele de politicieni își povestesc ascensiunea.

Câștigă aproape 9.000 de lei pe lună, au casă și mașină de la stat, plus alți angajați în subordine. Nu au făcut nimic special pentru asta, nu au studii și nici experiență în domeniu. Dețin însă ingredientul secret: o mamă sau un tată politician. Uneori, chiar pe amândoi. Și cum renumele primează, mulți copii de politicieni au ajuns în funcții-cheie în stat, scrie Libertatea.ro, precizând că nu e nimic ilegal în a-ți promova copiii, nici măcar în funcții în stat, dacă ele sunt poziții numite, nu câștigate prin concurs.

Numele Andreei Arcan Apostol poate nu vă spune multe. Dar pentru județul Neamț numele Arcan a cântărit suficient cât să o ducă pe Andreea direct în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), cu rang de secretar de stat. Este fiica senatoarei PSD Emilia Arcan și asta a contat cel mai mult. Dar Andreea Arcan n-a reușit chiar din prima să intre în televiziune. În urmă cu zece ani, ea a vrut să prezinte meteo. Așa că a dat o probă, printre altele, în costum de baie. N-a câștigat.

La Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), s-a strecurat Remus Munteanu, în funcția de secretar de stat. Tatăl său, Ioan Munteanu, s-a retras din politică și a intrat sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Pentru cariera publică s-a pregătind stând în poartă, căci Remus Munteanu s-a remarcat ca portar de fotbal la FC Ceahlăul.

Tudor Buzatu are nu unul, ci doi părinţi politicieni: pe Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Județean Vaslui, şi pe Gabriela Creţu, senator PSD. Tudor Buzatu este secretar de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Ana Birchall, cea care se ocupă de implementarea parteneriatelor strategice ale României. Iar politica, la fel ca medicina, se poate moşteni, motivează el.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *