Nu sunt mulţumit de felul în care comunică Ministerul Agriculturii cu Comisia Europeană, anunță Daniel Buda (PNL)

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Invitat la Puterea Știrilor, europarlamentarul PNL Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, a declarat că este nemulțumit de modul în care comunică Ministerul Agriculturii, condus de Petre Daea, cu Comisia Europeană şi cu alţi actori relevanţi din zona europeană în scandalul cerealelor. „Nu poţi să iei decizii pe ceva ce nu cunoşti în profunzime”, a atras atenția Daniel Buda, cu referie la ministrul PSD-ist Petre Daea.

PS News: Sunteţi mulţumit de cum negociază Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Bruxelles? Am înţeles din ultima declaraţie a ministrului că vom primi, totuşi, mai mulţi bani de la Comisia Europeană

Daniel Buda: Nu sunt mulţumit de felul în care comunică Ministerul Agriculturii cu Comisia Europeană şi cu alţi actori relevanţi din zona europeană. Nu mă dau exemplu pe mine, pentru că nu are importanţă. Mi se pare că această comunicare de la nivelul Ministerului Agriculturii trebuie să fie, pe de o parte, mult mai eficientă cu Comisia Europeană şi, iertaţi-mă că spun acest lucru, dar trebuie să fie şi cu fermierii o comunicare mai consistentă. Vă spun în felul următor: am fost la Târgul Agraria săptămâna treută, în Cluj, unde au venit fermieri din întreaga Românie, nu doar din Cluj şi judeţele din proximitate. De la Arad, Argeş, Constanţa. Este un târg foarte mare. Am întrebat fermierii dacă la rândul lor au fost chestionaţi de către direcţiile agricole sau de către structurile de specialitate din minister cu privire la ceea ce înseamnă cantităţile de cereale pe care le au în stoc, ca să vedem care este dimensiunea acestui impact. Trebuie să vedem câte cereale sunt în sctoc, care este consumul sau necesarul pentru sectorul zootehnic, să vedem care este excedentul şi ce fel de bani putem să cerem de la Comisia Europeană. Nu mi-a spus nici un fermier cu care am stat de vorbă să fi fost chestionat de cineva de la Ministerul Agriculturii. Într-o astfeL de situaţie, sigur că e complicat să comunici cu Comisia Europeană când nici măcar tu nu ştii ce ai în ţară. Cred că până la urmă, intervenţia domnului Klaus Iohannis şi intervenţia domnului Nicolae Ciucă în acest sector sau în această direcţie au fost relevante, astfel încât să se îndrepte aceste lucruri, care în momentul de faţă, trebuie să recunoaştem, nu funcţionează la paremetri la care ar trebui să funcţioneze. Cu tot respectul pe care îl port tuturor celor care ocupă aceste funcţii, dar ar trebui o mai bună comunicare de jos în sus, atfel încât să se poată lua decizii. Nu poţi să iei decizii pe ceva ce nu cunoşti în profunzime. Punct.

PS News: Domnule Buda, în acest context se impune schimbarea ministrului Agriculturii, Petre Daea, la rotativa guvernamentală care va avea loc la sfârşitul lunii mai?

Daniel Buda: Cred că PSD-ul va face o evaluare, o analiză a acestei situaţii, cum se va întâmpla, de altfel, la toate ministerele pe care le avem la nivel de guvern şi fiecare partid îşi va asuma responsabilitatea păstrării sau schimbării unor persoane din funcţiile pe care le au. Nu fac eu astfel de aprecieri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: