Skip to content
Politică

”Nu suntem colonia nimănui!” Grapini, răspuns acerb pentru SUA în controversa momentului

opiniatimisoarei.ro

Eurodeputatul PPU-SL Maria Grapini (membră a grupului S&D din Parlamentul European) oferă un răspuns acerb pentru Statele Unite ale Americii în controversa momentului legată de legile justiției din România.

CITIȚI ȘI:Toți ochii pe Justiție! Departamentul de Stat al SUA, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru România

" "
" "

Concret: europarlamentarul PPU-SL Maria Grapini contestă comunicatul oficial dat de Casa Albă luni seară cu privire la setul de legi ale Justiției dezbătute în Parlament.

Umanista atacă vehement reacția oficialilor americani, considerând că ei nu transmit un mesaj potrivit secolului XXI. Grapini susține că acest comunicat este unul jignitor și România ar trebui să reacționeze la acest afront, conform unei postări de marți dimineață de pe Facebook.

Fostul ministru al IMM-urilor afirmă că statul român ar trebui să adopte o atitudine fermă, să ceară explicații și scuze publice, poziția Statelor Unite fiind una „incalificabilă”.

Redăm mai jos declarația integrală a europarlamentarului Partidului Puterii Umaniste Social-Liberal:

Cerem imperios Parlamentului României? Cum este posibil să scrii așa ceva, într-un comunicat oficial, în secolul XXI, la adresa unei țări suverane? Departamentul de Stat somează forul suprem al democrației din România, instituția zero a oricărei democrații din lume, să respingă ceva ce nu place…Măriei Sale? Dumnezeule, este o premieră incredibilă, pe care o numesc, fără rezerve, total nediplomată şi jignitoare! Este incalificabilă poziția SUA! România trebuie să reacționeze la acest afront! Dacă tot a fost invocat, Parlamentul României trebuie să ceară explicații, de urgență! Sunt un om cu valențe indiscutabile pro Europa şi SUA, dar o astfel de premieră periculoasă nu poate rămâne netaxată: cum să ceară un for american, indiferent care, chiar şi Departamentul de Stat, unui Parlament ales democratic, în cazul acesta, de cetățenii României, să voteze sau nu pachete de legi, să respingă sau nu amendamente? Cine a ales Parlamentul României, cine a mers la vot, noi sau americanii? Solicit țării mele să ia atitudine fermă şi demnă! Solicit Parlamentului României să ceară explicații şi scuze publice! Nu suntem colonia nimănui!

" "

4 comentarii la “”Nu suntem colonia nimănui!” Grapini, răspuns acerb pentru SUA în controversa momentului

 1. Noi nu mai avem deplina libertatea sa legiferam asa cum Constitutia noastra ne da dreptul?
  Faptul ca un ambasador, un departament isi exprima o anumita pozitie in termeni abuzivi trebuie sa ne ingrijoreze!
  este o mare diferenta intre ultimatum-uri(ca cel american adresat parlamentului romanesc) si observatii asupra demersurilor democratice ale unei tari.
  actiunea dep. american de externe este un ordin clar dat parlamentului romanesc! de fapt, avem colaborare strategica cu americanii sau suntem sclavii lor?
  ministrul roman de externe ar trebui sa il convoace de urgenta pe ambasadorul american, sa ii ceara explicatii pentru comunicat si atitudinea de stapan , sa ceara statelor unite scuzele pentru romania.
  sau stapanul american isi trimite soldati beti care omoara artisti romani, ne vinde la preturi galactice avioane expirate si rachete sa ne aparam. de cine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *