Skip to content
Politică

Nu vă grăbiți să vă bucurați de voucherele de vacanță! Ministrul Turismului deja le-a pus gând rău

romanialibera.ro

Nu vă grăbiți să vă bucurați de voucherele de vacanță! Ministrul Turismului, Bogdan Trif, deja le-a pus gând rău.

Guvernantul a declarat vineri, într-o conferință de presă în Constanța, că la finalul anului urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei voucherelor de vacanţă, să se vadă la cel nivel au stimulat mediul privat, după care se va decide dacă acest sistem va continua şi anul viitor. Trif a adăugat că ANAT a solicitat ca acest sprijin al sectorului turistic să continue şi în 2019, relatează News.ro.

„Voucherele de vacanţă vin direct în sprijinul, atât al cetăţenilor, dar, mai ales, în sprijinul hotelierilor. Să nu uităm că vorbim de aproape 400 de milioane de euro şi de 1,2 milioane de oameni care beneficiază de aceste vouchere şi fiecare voucher este în valoare de 1450 de lei, bani care se cheltuiesc în sectorul turistic din România. Nicio guvernare de până acum nu a avut un astfel de proiect. Mai mult decât atât ne-am bucurat că ANAT a trimis un memoriu în care ne îndeamnă să nu renunţăm nici anul viitor la acest tip de sprijin al sectorului turistic”, a afirmat ministrul Turismului.

Întrebat dacă aceste vouchere vor rămâne şi anul viitor, Bogdan Trif a răspuns că urmează să fie realizată o evaluare a eficienţei acestora.

„Este o discuţie. Avem întâlniri cu mediul privat. Și-au exprimat dorinţa ca actualul sistem să rămână. Vom discuta. Aşteptăm să facem şi o evaluare spre sfârşitul anului, să ne dăm seama de eficienţa acestor vouchere de vacanţă (adică la ce nivel a stimulat mediul privat), după care vom face o analiză şi vom lua o decizie în acest sens”, a completat demnitarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *