Skip to content
Sănătate

Nu vor mai exista spitale COVID. Andrei Baciu: Toate spitalele din România vor avea o abordare mixtă

hotnews.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a precizat marți, în conferința săptămânală legată de campania de imunizare, că nu vor mai exista spitale dedicate exclusiv bolnavilor de COVID-19.

S-a schimbat paradigma. Toate spitalele din România vor avea o abordare mixtă: circuite COVID și circuite non-COVID”, a spus el. Potrivit acestuia, „Vechea abordare avea avantaje și dezavantaje, în special dezavantaje importante pentru pacienții cu boli cronice. Acest lucru a fost planificat încă de la începutul verii. S-au creionat planuri la nivelul fiecărui județ organizat împreună cu DSP-urile și spitalele”.

S-a făcut o analiză asupra paturilor la nivel de Terapie Intensivă, dar și o ordine în care acestea sunt activate la nivelul fiecărui spital și a fiecărui județ”, a declarat Andrei Baciu, vicepreşedintele CNCAV.

O dată cu creșterea numărului de cazuri am monitorizat implementarea acestui plan. care sunt spitalele care se activează, care sunt paturile. Lucrurile trebuie să se întâmple la nivel local”, a mai spus el.

La bilanțul de pe 14 septembrie, autoritățile au raportat peste 3.900 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2. Potrivit INSP, pe un interval de ore au fost înregistrate 96 de decese asociate SARS-CoV-2. Aceleași date arată că în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 675 de pacienți cu COVID-19.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *