Skip to content
Politică

Nucleara de la DNA: Uncheșelu și ceilalți care au anchetat OUG 13, trimiși în judecată SURSE

epochtimes-romania.com

A venit bomba nucleară la Direcția Națională Anticorupție: Jean Uncheșelu și ceilalți procurori DNA care au anchetat Ordonanța de Urgență (OUG) 13/2017 au fost trimiși în judecată.

Nu este vorba despre o judecată penală, ci de una disciplinară. Surse judiciare avizate citate de Lumeajustiției.ro susțin că Inspectia Judiciara (IJ) a promovat actiune disciplinara – ca urmare a unei sesizari a aceluiași site formulate impotriva Procurorului General Augustin Lazar – impotriva procurorilor Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilitate infractiunilor de coruptie.

Cei trei subalterni ai Laurei Codruța Kovesi au fost trimisi in judecata disciplinara in fata CSM, pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 „si risca sa fie exclusi din magistratura pentru ca au deschis, cu rea-credinta, dosarul penal pe Ordonanta nr. 13/2017, pentru a ancheta oportunitatea si legalitatea unui act normativ cu caracter de lege emis de o alta putere a Statul, respectiv Guvernul. La baza actiunii disciplinare sta decizia Curtii Constitutionale care a statuat ca DNA si niciun alt parchet nu poate ancheta modul in care se emite o ordonanta de urgenta, acest lucru constituind un abuz si o imixtiune in treburile altei puteri in stat”, arată portalul citat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *