Skip to content
Societate

Nuclearelectrica, anunț de ultimă oră în urma exploziei din Rusia: ‘Nu există o creştere a nivelului de radiaţii în România, în urma exploziei din Rusia’

nuclearelectrica.ro

Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica, a anunțat că nivelul de radiaţii pe teritoriul României nu a crescut în urma exploziei nucleare din Rusia produsă la o bază de lansare a rachetelor din Nordul îndepărtat.

Nu am primit niciun fel de informare decât cea de publică. Este un incident militar. Aşa cum a arătat şi CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare – n.r.) nu există o creştere a nivelului de radiaţii. Nici noi, la Cernavodă, unde monitorizăm aceste emisii, nu am sesizat o creştere a nivelului de radiaţii”, a declarat Cosmin Ghiţă, potrivit B1.

O rachetă cu propulsie nucleară a explodat, joi, la o bază navală din regiunea Arhanghelsk. Explozia a degajat în atmosferă particule radioactive.

Nivelurile de radiații din orașul rusesc Severodvinsk au crescut de până la 16 ori pe 8 august, după un accident despre care autoritățile au declarat că a implicat un test de rachetă pe o platformă maritimă, a informat marți agenția de stat din Rusia, TASS.

Ministerul Apărării a declarat inițial că radiațiile au rămas în limitele normale după incidentul de joi, însă autoritățile orașului din Severodvinsk, din nordul Rusiei, au declarat că a existat o creștere  a radiațiilor.

Greenpeace a anunțat că nivelul radiațiilor a crescut de 20 de ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *