Skip to content
Economie

Nuclearelectrica prelungeşte programul de oprire planificată a reactorului 2 de la Cernavodă

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat luni că prelungeşte durata programului de oprire planificată a reactorului 2, care iniţial era planificat a fi resincronizat la sistemul energetic naţional pe 13 iunie. Reactorul 2 a fost oprit în mod planificat pe 9 mai, la ora 11.00, pentru lucrări de mentenanţă şi inspecţii care au loc o dată la doi ani.

Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii cu privire la extinderea duratei programului de oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la sistemului energetic naţional în data de 13 iunie 2021, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei. Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la sistemul energetic naţional, după perioada de oprire planificată începută în data de 9 mai 2021 şi se află în prezent în analiză şi remediere. Nuclearelectrica SA va reveni cu informaţii privind resincronizarea la SEN a Unităţii 2 CNE Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de remediere. Precizam faptul că lucrările nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populaţia, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”, arată compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării. Producţia brută de energie electrică a celor două reactoare a fost de peste 2,88 milioane MWh, în primul trimestru al anului, scrie news.ro.

Nuclearelectrica a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 234,465 milioane lei, în creştere cu 9% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au fost în primele trei luni ale acestui an de 683,5 milioane lei, cu 9,3% mai mari faţă de cele din aceeaşi perioadă din 2020.

Nuclearelectrica are o capitalizare de 8,29 miliarde lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *