Skip to content
Societate

Număr record de intervenții ale salvamontiștilor, într-o singură zi

Facebook Salvamont România

Salvamontiștii au avut un număr record de intervenții, într-o singură zi fiind salvate de pe munte 89 de persoane. Cele mai multe evenimente au fost în Voineasa, Sinaia și Sibiu.

Zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 89 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor

În cazul acestor intervenții au fost salvate 89 persoane, dintre acestea 38 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 29 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană„, a comunicat pe Facebook Salvamont România, potrivit digi24.ro.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a declarat la Digi24 că 39 persoane au fost duse cu ambulanța la spital, iar alte aproximativ 30 s-au dus cu mașinile personale la unitățile sanitare, având leziuni minore.

În stațiuni au fost în jur de 10 – 12 cazuri. Toată lumea să fie atentă la activitățile practicate pe munte. Ni se spune: nu credeam că mi se poate întâmpla mie.

E ceață, zăpadă, calitatea pârtiilor nu e cea mai bună. Majoritatea accidentelor au avut loc pe pârtii, dar am avut și situații cu turiști care s-au rătăcit din cauza ceii.

Starea pârtiilor e foarte bună dimineața, dar mai târziu, din cauza ninsorii nu e cea mai bună, doar schiorii buni pot schia în siguranță„, a atras atenția Sabin Cornoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *