Skip to content
București Știri locale

Număr special pentru şoferii STB împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu. Nicuşor Dan: Vremea sindicalistului mafiot în România a apus

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că pune la dispoziţia şoferilor şi vatmanilor din STB un număr cu apel gratuit la care aceştia pot apela dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi, fiind împiedicaţi de către reprezentanţi ai sindicatului să iasă pe traseu.

Edilul dă asigurări că se va păstra confidenţialitatea asupra celor care sună şi că Poliţia va interveni cu operativitate. Totodată, edilul anunţă sprijin juridic pentru cei care se tem de eventuale repercusiuni din partea sindicatului.

„Vremea sindicalistului mafiot în România a apus şi vremea sindicalistului de partid în România a apus şi ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire de sindicalism mafioto-politic. Faptul că au fost şoferi şi vatmani care au înţeles nebunia în care acest sindicat îi ducea e un semn de însănătoşire”, a declarat Nicuşor Dan sâmbătă.

Edilul a făcut un „apel la raţiune”, arătând că nerespectarea unei decizii a instanţei de judecată este infracţiune.
„Cu cât persişti, cu atât e mai grav ceea ce faci. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală. Ăsta e un semn de sănătate pentru societatea românească, pentru că nu poţi să nu respecţi o hotărâre judecătorească”, a adăugat Nicuşor Dan.

Primarul a spus că sâmbătă unii angajaţi ai STB au fost „intimidaţi şi agresaţi”

„Acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept şi nu poate să rămână fără urmări într-un stat de drept. Am creat un număr unic 0800800868 pentru toţi acei şoferi şi vatmani care vor să iasă la muncă şi sunt împiedicaţi şi ameninţaţi de colegi ai lor. Contactul cu acest număr păstrează confidenţialitatea asupra persoanei care sună dar dăm garanţia că poliţia intervine imediat ce se semnalează o faptă de agresiune sau ameninţate”, a adăugat Dan.

Edilul a promis ajutor juridic pentru orice persoană care se teme de acţiuni viitoare ale sindicatului. ”Eu sunt convins că sindicatul ăsta îşi trăieşte azi ultimele zile”, a adăugat primarul. În ceea ce priveşte autobuzul vandalizat a cărui imagine a apărut pe internet, Nicuşor Dan afirmă că are informaţii conform cărora poliţia a fost sesizată, el susţinând că „e clar că nu e un călător” persoana care a spart geamul de la uşa de acces în mijlocul de transport în comun.

Dan a mai spus că cei care au fost de serviciu şi nu au ieşit pe traseu la STB riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. El a mai afirmat că decizia instanţei de judecată care a declarat ilegală greva sindicaliştilor din STB a fost afişată în aşa fel încât niciunul dintre salariaţi nu se poate prevala de faptul că nu a cunoscut acest fapt, ei având obligaţia, conform contractului colectiv de muncă, de a urmări informările care se afişează la locul de muncă.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti protestează de trei zile şi refuză să iasă pe traseu, solicitând condiţii mai bune de muncă, majorări salariale şi demisia directorului societăţii, Adrian Criţ. Protestul continuă, deşi există o decizie a instanţei prin care greva e declarată ilegală, iar angajaţilor STB li se cere să reia imediat lucrul.

Directorul STB şi primarul general Nicuşor Dan acuză că protestul este unul politic, dat fiind că liderul de sindicat Vasile Petrariu este consilier general PSD. Sâmbătă, au apărut informaţii conform cărora au existat şoferi care au vrut să iasă pe traseu, aceştia fiind numiţi ”trădători” de către colegii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *